Kategória: Hír és Márka és jog.

Admin kategória: Hír.

A Magyar Hírlap jogi lépéseket tesz az arculatát felhasználó “álújság” miatt – közölte a médium. Azt írták, a Magyar Hírlap szerkesztősége és kiadója arról értesült, hogy a lap arculatával egyező módon, védjegyével, tulajdonosának, szerzőinek nevével visszaélve, az újság jellegzetes megjelenését másolva – áltartalommal és álhírekkel – pénteken ismeretlenek tízezer példányszámú kiadványt adtak ki és terjesztettek.

Az “álújság” utolsó oldalán annak állítólagos kiadójaként a Kétfarkú Kutya Pártot tüntették fel.

A Magyar Hírlap Kiadói Kft. álláspontja szerint mindez jogellenes és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz. “Attól ugyanis, hogy valaki humorosnak érzi magát, nincs joga törvényszegéshez, nem másolhatja le, majd nem terjesztheti más szellemi termékét” – fogalmaztak.

A Magyar Hírlap szerint elgondolkodtató, hogy a nyilvánosan hozzáférhető bírósági adatok szerint csak július 20-án bejegyzett, tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező Kétfarkú Kutya Párt miként rendelkezhet olyan személyi, tárgyi, valamint pénzügyi feltételekkel, amelyek lehetővé tették az “álújság” elkészítését, tízezer példányban való kinyomtatását és terjesztését – olvasható a közleményben.
(MTI – BrandTrend)