Kategória: Márka és jog.

Koszorús László, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár az idegenforgalmi szezont értékelő sajtótájékoztatóján elmondtaa NFH rendszeres piaci jelenlétével igyekszik garantálni, hogy a fogyasztók biztonságos és megfelelő minőségű termékeket, szolgáltatásokat kapjanak a pénzükért – ez a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik kiemelt célja a fogyasztóvédelem területén.

A tárcánál létrejött fogyasztóvédelmi helyettes államtitkárság emellett arra is törekszik, hogy Magyarországon megerősödjön a fogyasztói bizalom és a vásárlói tudatosság. A jogszabályi háttér megteremtése mellett ebben meghatározó szerepe van a nagyobb figyelmet kiváltó fogyasztóvédelmi akcióknak is. Ezek során nemcsak a szabálytalanságokra hívják fel a figyelmet, hanem arra is, hogyan előzhetik meg a kellemetlenségeket és érvényesíthetik jogaikat az ügyfelek, vásárlók.

Az egyre sűrűbbé váló hatósági ellenőrzések során a legfontosabb feladat a vállalkozások jogkövető magatartásra való ösztönzése. Ennek eléréséhez a bírság csak egy a lehetséges eszközök sorában, és semmiképpen sem cél. Ahol a jogsértés súlya nem indokolja és a vállalkozás is gyorsan kijavítja a hibát, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a hatóság munkatársai elsősorban a kötelezés és a figyelmeztetés eszközével élnek – közölte a helyettes államtitkár.

Koszorús László Gáspár hozzátette: azok a vállalkozások, amelyek mindenben megfeleltek a jogszabályi követelményeknek idén is felkerülhettek a hatóság által vezetett pozitív listára, amelyen jelenleg 2300 vállalkozás szerepel.

Turisztikai szempontból a legnagyobb vendégforgalom a nyári hónapokra koncentrálódik. A főszezonban az ismert vízparti nyaralóhelyek, wellness- és gyógyfürdők mellett számos könnyűzenei fesztivál, kulturális és gasztronómiai rendezvény, kézműves vásár várta az érdeklődőket az egész országban. Az említett programok során a turisták szívesen vették igénybe a vendéglátó-ipari egységek, valamint a személyszállító taxik szolgáltatásait is, ezért a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság idén is kiemelt figyelmet fordított e területekre. A tárca ezzel is elő kívánja segíteni az ország jó hírének megőrzését, a fogyasztók vagyoni érdekeinek védelmét és a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik érvényesülését.

A hazai vállalkozások jogkövető magatartása a tavalyi évhez hasonlóan javuló tendenciát mutat, amiért a helyettes államtitkár ezúton is köszönetét fejezte ki.

Az idegenforgalmi főszezonban a felügyelőségek összesen 1792 vendéglátó-ipari egység és 128 személytaxi-szolgáltató vizsgálatát folytatták le, amelynek alkalmával a felügyelők 554 vendéglátó-ipari egységnél és 18 személytaxi-szolgáltatónál állapítottak meg valamilyen szabálytalanságot. A vendéglátó-ipari egységeknél a tavalyi 33 százalékhoz képest idén 31, míg a taxiknál a tavalyi 17-hez képest 14 százalék volt a kifogásolási arány.

Koszorús László felhívta a figyelmet arra is, hogy az idegenforgalmi vizsgálatot megelőzően a felügyelőségek a korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy hangsúlyt fektettek a jogszabályi rendelkezések megismertetésére, ami preventív megoldásként nagymértékben hozzájárult a jogszabályi előírások megtartásához.
(BrandTrend)