Kategória: Márka és jog.

Egyre több olyan termék kerül forgalomba, amely az ezen a területen tapasztalható megnövekedett fogyasztói igényeket elégíti ki. Az együttműködő hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak a sérülékeny fogyasztók védelmére, mert ők élethelyzetüknél, egészségi állapotuknál fogva kiszolgáltatottabb helyzetben vannak a vállalkozások tájékoztatásaival, reklámjaival szemben.

A felek célja a szorosabb együttműködés kialakításával kiemelten az orvostechnikai eszközök, illetve a gyógyászati segédeszközök piacainak megbízható, átlátható működésének biztosítása, a felhasználók tisztességes tájékoztatásának az elősegítése.

A megállapodás alapján a hatóságok tájékoztatják egymást az ágazati és szakhatósági vizsgálatokról, a piacfelügyeleti, valamint a versenyfelügyeleti eljárásokról, a piacelemzésekről, a jogszabály-tervezetek kapcsán kialakított véleményükről, és szükség esetén konzultációt tartanak a két szervezet munkatársainak részvételével. A felek közös programok, tájékoztató kampányok szervezésével törekszenek a fogyasztói tudatosság növelését célzó kommunikációs tevékenységük összehangolására is.
(BrandTrend)