Kategória: Márka és jog.

Az App Store mindenkié.
A felek kérésére beszüntették a két éve folyó eljárást az “App Store” elnevezés használati jogai miatt a Kaliforniában eljáró bíróságon – számol be az internetworld.de. Az Amazon 2011-ben tette elérhetővé az “Appstore” elnevezésű androidos készülékekhez letölthető alkalmazások shopját, amikor az Apple félrevezető reklám miatt nyújtott be keresetet az illetékes bíróságon. Az AppStore 2008 óta működik az Apple-nél.

Mobile Phone with cloud of application icons flying arround

Az Amazon azzal védekezett, hogy az elnevezés már a mindennapi szókincs részévé vált, így a fogyasztót nem zavarja meg. A félrevezető reklámmal kapcsolatos keresetet a bíróság elutasította, a jogvita a megnevezés használatáról folyt tovább a márkaóriások között, amikor a napopkban az Apple elállt a keresettől.

“900.000 applikációval és 50 milliárd letöltéssel pontosan tudják az ügyfelek, hol juthatnak hozzá ezekhez az alkalmazásokhoz.”,  idézi a Reuters Kristin Huguet Apple szóvivőt. Az Amazon online kereskedő óriás így szintén szabad utat kapott az Appstore elnevezés további  használatához.

(BrandTrend)