Kategória: Képes hír és Kutatás.

Admin kategória: Képes hír.

Az elmúlt időszakban jelentősen megnőttek a nyilvános helyek tisztaságával szembeni elvárások, és minden korábbinál nagyobb igény mutatkozik a biztonságos higiéniai megoldások iránt. Az emberek 80%-a például kritikus fontosságúnak tartja a magas higiéniai színvonal fenntartását a nyilvános mosdókban – derül ki egy kutatásból, amely azt vizsgálta, hogy hogyan változtatta meg az emberek köztisztasághoz való hozzáállását a COVID-19.

A nyilvános mosdók tisztaságával kapcsolatos aggodalmak az emberek kézszárító megoldásokkal kapcsolatos preferenciáit is megváltoztatták. A négy európai országban megkérdezett emberek 75%-a azt szeretné, ha a kézszárítók alternatívájaként több mosdóban lenne papír kéztörlő. A tanulmány azt is megállapította, hogy az emberek 37%-a a járvány kezdete óta jobban kedveli a papír kéztörlőket, mint korábban. A változás mögött az áll, hogy a papír kéztörlők a válaszadók szerint higiénikusabbak (80%), gyorsabban megszárítják a kezet (42%) és kevesebb baktériumot terjesztenek a levegőben (39%).

A papír kéztörlők növekvő népszerűsége miatt nagy árat fizethetnek azok a helyek, amelyek nem kínálják fel ezt az opciót látogatóik számára. A válaszadók 50%-a kevésbé szívesen látogat olyan helyre, ahol nincs papír kéztörlő a mosdóban, 43% pedig azt válaszolta, hogy nem érzi magát biztonságban, amikor belép egy kézszárítóval felszerelt mosdóba.

A COVID-19 világjárvány miatt minden vállalkozásnak új higiéniai elvárásokhoz kell alkalmazkodnia . Míg sok hely az egyszerűnek tűnő üzemeltetés miatt a kézszárító mellett tette le a voksát, ez ma már nem elégíti ki a közönség igényeit: az emberek tekintélyes része kevésbé érzi biztonságosnak a kézszárító használatát. Tapasztalataink szerint egyre több üzemeltető ismerte fel az új helyzetet, és jelezte, hogy kézszárítóról papír kéztörlőre váltana” – mondta el Alberto Cajiga, az Essity Professional Hygiene marketingért felelős alelnöke.

A higiéniai szempontból kritikus területeken, mint például az élelmiszer-feldolgozó üzemekben és a kórházakban a papír kéztörlő már régóta az egyetlen elfogadható megoldás. Ennek jó oka van. A papír kéztörlőkkel ellentétben, a légbefúvásos kézszárítók több levegőben szálló cseppet juttatnak a légtérbe, ami megnöveli a baktériumok terjedésének az esélyét. A papír kéztörlő esetében a dörzsölés által több baktérium távozik el a kézről, mint más kézszárítási módszernél.

A COVID-19 járvány miatt sokan a nyilvános mosdókkal szemben is ugyanolyan szigorú elvárásokat támasztanak, mint a higiéniai szempontból kritikus helyekkel szemben. A megkérdezettek 80%-a biztonságosabb környezetet vár el a nyilvános mosdókban ma, mint a vírus kitörése előtt.