Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A karácsony a legmeghittebb ünnep, ami fontos szerepet játszik a családok életében. Az Otthontérkép.hu online kérdőíves kutatásában ezt a különleges időszakot vizsgálta, feltéve a kérdést: „Nálatok hogy’ lesznek az ünnepek?”.

A csaknem 700 kitöltő 41%-a úgy gondolja, hogy a karácsony színe egyértelműen a piros, 21% szerint az arany, 14% számára pedig az zöld jelképezi a szeretet ünnepét.

A kérdőívet kitöltők 59%-a gondolja úgy, hogy az igazi karácsonyfa 1,5 méternél magasabb, amit a túlnyomó többség (74%) a nappaliban állít fel. A nappalin kívül méltó helynek gondolják még az amerikai konyhás nappalit (12%), az étkezőt (4%), az előszobát (2%), a hálószobát (2%) és a konyhát (1%) is.

Hasonlóan eltérőek a szokások a tekintetben, hogy ki melyik részét díszíti fel a lakásnak. Minden második ember díszbe öltözteti a nappalit és a bejárati ajtót, de népszerű az ablakok és az nappali-étkező dekorálása is. Nagyjából ugyanannyian vannak (3-3%) azok, akik az egész lakást díszbe borítják, mint azok, akik egyáltalán nem díszítenek. Ugyan a kérdés a belső terekre vonatkozott, válaszok között azonban néhányan az otthon külső dekorációját is említették, mely igen népszerű itthon is, értelemszerűen a családi házasok körében.

A megkérdezettek 58%-a az ajándékozáskor azt a stratégiát követi, hogy több apró dolgot vásárol a szeretteinek, barátainak, 42% viszont inkább egy nagyobb meglepetéssel készül. December 24-e a jellemzően (89%) szűk családi körben telik, csaknem 4% azonban egyedül ünnepel.
(BrandTrend)