Kategória: Képes hír és Kutatás.

Admin kategória: Képes hír.

A Braun megbízásából 2016 júniusában kutatás készült arról, hogy a férfiak életstílusuk alapján milyen típusba tartoznak, és életvitelük mennyire van hatással a bőrökre. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a férfiak több mint 50%-át hátráltatja az érzékeny bőre. Minden harmadik férfit érintenek az következő bőrproblémák: foltosodás, szárazság és kipirosodás. A férfiak közel fele (47%) gondolja azt, hogy a zsíros ételek rossz hatással vannak a bőrükre, és még annál is többen (55%) vélik úgy, hogy a sport, és az időjárás is irritálhatja bőrüket. A férfiak 46%-a naponta több mint 6 órát ül a képernyő előtt. A férfiak 34%-a naponta legalább egyszer ki van téve a légkondicionáló káros hatásainak.

A kutatás alapján a Braun hét fő csoportba sorolta a férfiakat a bőrtípusuk és életstílusuk szerint:

  • A ,,Mindig frissek”: Ők azok a férfiak, akiknek az egészséges életmód egyet jelent a mindig friss és üde a kinézettel, akár reggeli kávé vagy kocogás nélkül is.
  • Az „Utazók”: Ők azok, akik az üzleti világ részei, akiknek a gyakori utazások, az alváshiány, a munka után lecsúszott italok meglátszanak a bőrükön.
  • A „Városi kaméleonok”: Ők azok a férfiak, akik az egész világot bejárják, így a bőrük még több káros hatással találkozik.
  • A „Mindig készen állók”: Ide azok a férfiak tartoznak, akik utolsók közt távoznak a bulikról. Ezek a férfiak jól tudják, hogy nem csak szervezetüknek, de a bőrüknek is szüksége van a hidratálásra ahhoz, hogy a másnapi bulin ismét jól érezhessék magukat a bőrükben.
  • A „Favágók”: Ők azok a férfiak, akiknek a borotválkozás egyértelműen nem az első helyen áll. A gyakori kinti munkavégzés hatásai meglátszanak a bőrükön.
  • A „Stílusosak”: Azon férfiak csoportja, akik folyamatosan követik a legújabb trendeket és mindig a legjobb helyekre járnak, de nekik is meg kell küzdeniük időnként a bőrproblémákkal.
  • A „Sportosak”: Ezeket a férfiakat az állandó mozgás tartja formában, és bár nem szívesen ismerik be, de az állandó testmozgás és az izzadás érzékennyé teheti a bőrüket.

Bár ezekkel az életstílusokkal a szabadság és önmaguk kifejezése is együtt jár, a bőrükről való gondoskodásról mégsem szabadna megfeledkezniük. A férfiak világszerte azt állítják, hogy kellemetlenül érzik magukat érzékeny bőrük miatt. A Braun kutatásából kiderült, hogy a válaszadók 78%-a valóban zavarban van randizás, vagy állásinterjú előtt és közben bőre állapota miatt (50%).

Series_3_ER_PR__RGB__07

 A kutatás azt is bizonyítja, hogy a fő problémát a bőrön megjelenő foltok jelentik, ami a férfiak 40%-át érinti. Hasonló eredményt mutat a szárazság (38%) és a bőrpír (34%) is. Az érzékeny bőr kezelésére a férfiak mintegy fele a hidratálást választja (48%), a megkérdezettek egyharmada több vizet fogyaszt (35%) a szárazság elkerülése érdekében. Továbbá a férfiak 13%-a inkább kihagyja a borotválkozást, hogy elkerülje a bőrirritációt, míg a válaszadók 66%- a megpróbál minél több időt kihagyni két borotválkozás között.

A válaszadók többsége (47%) tévesen gondolja azt, hogy bőrproblémája hátterében a zsíros ételek fogyasztása áll és még ennél is többen (49%) okolják a szélsőséges időjárást, valamint a fizikai aktivitást (55%). Amit azonban nem említenek meg a problémát kiváltó okok között, az a rosszul megválasztott borotva.

„A férfiak gyakran figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a borotva mennyire befolyásolhatja a bőrük állapotát. Az emberi arc változatos, rengeteg vonással és kontúrral, így a bőr felszínéhez való igazodás fontos szempont a borotválkozási eszközök esetében. A Braunnál olyan borotvák tervezésére törekszünk, melyek használatával a férfiaknak nem kell többé aggódniuk bőrük állapota miatt!” –mondta Ben Wilson, a Braun formatervezője.
(BrandTrend)