Kategória: Képes hír és Kutatás.

Admin kategória: Képes hír.

A Gemius Hungary friss, az olimpia kezdete előtti héten folytatott online reprezentatív kutatásából kiderül, hogy tízből hat magyart érdekelnek a riói játékok, csupán 22% válaszolta azt, hogy nem érdeklődik iránta, 23% semlegesen áll hozzá. A fanatikusok tábora erős, nagyjából a válaszadók harmada igyekszik minden versenyszámot megnézni. Leginkább a magyar vonatkozású versenyszámok az érdekesek (72%), a megkérdezettek felét bizonyos sportok érdeklik, függetlenül a magyar érdekeltségtől, 14% pedig kedvenc külföldi sportolókat is követ. Nagyjából minden tizedik magyar szempontrendszer nélkül követi az eseményeket.

Legtöbben tévén keresztül, élő adásban követik az ötkarikás játékokat (56%), a férfiak inkább fennmaradnak éjszaka és egyedül izgulják végig a versenyszámokat, míg a nők körében ritkább, hogy egyedül ezért maradnának ébren, ők inkább a partnerükkel nézik a versenyszámokat. A második legnépszerűbb információforrás az online tájékozódás utólag (41%), de a válaszadók harmada felveszi a tévéközvetítést és utólag nézi meg az éjszaka történteket. 22% számítógépről nézi az online közvetítést, minden ötödik pedig újságból tájékozódik.

cseh

A legnépszerűbb sportok, amelyek iránt leginkább érdeklődnek a nézők: az úszás, a vízilabda és a kajak-kenu.

Ha csak egy sportágat lehetett megjelölni, amely iránt érdeklődnek a megkérdezettek, akkor az úszás a vízilabda előtt meredekebben vezet, illetve a labdarúgás becsúszik az atlétika után az 5. helyre.

Az éremtáblán 10. helyen várják a megkérdezettek a magyar sportolókat, és a tippek átlaga szerint 8 aranyat, 8 ezüstöt és 9 bronzot várnak a válogatottól.

Bár sok érmet várnak sportolóinktól, úgy tűnik mégis elismeri a közvélemény már a kijutással járó küzdelmet is, a megkérdezettek harmada szerint már az olimpiai részvétel miatt is honorárium illeti meg a sportolókat. 35% szerint csak a döntőbe jutást díjaznák, csak kevesebb, mint minden tizedik válaszadó gondolja úgy, hogy csak az aranyérmes érdemel jutalmat.

A Gemius kutatása kitért a riói olimpia veszélyeire is. 10-ből 7 megkérdezett szerinte ki vannak téve az olimpia résztvevői a Zika-vírus fertőzésveszélyének, harmaduk szerint emiatt le is kellett volna fújni az ötkarikás játékokat. A terrorizmust a magyarok kétharmada gondolta valós veszélynek Rióban a verseny idején, de csak 14% gondolta úgy, hogy emiatt nem kellett volna megrendezni az olimpiát.
(BrandTrend)