Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

Az FHB tőkeemelése dominált 2015 utolsó napjaiban a bankszektorról szóló hírek között.

20 millió fölötti elérést generált az FHB, miután közgyűlése 28-án csaknem 4,5 milliárd forintos tőkeemelésről döntött. A társaság három napra felfüggesztette a kereskedést részvényeivel. Az magyar állam szerint az FHB kizárta az államot, mint kisrészvényest a tőkeemelésből, ezért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerdán a bírósághoz fordult, azt kérve, hogy a jogellenes társasági határozatokat helyezze hatályon kívül, és végrehajtásukat már most függessze fel. A hír szinte a teljes magyar sajtóban megjelent.

Lezárult a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír Zrt. vagyonvizsgálata. A hírekben az OTP részvényei miatt, ezen kívül főként csak a megszokott tőzsdei- és sporthírekben szerepelt.

A Porsche Bankot és az Erste Bankot a fogyasztóvédelmi szabályok megsértéséért összesen 7 millió forintra bírságolta meg a felügyeleti jogkörben eljáró Magyar Nemzeti Bank. Varga Mihály pedig a nemzetgazdasági kilátásokról beszélve és az elmúlt évet értékelve kiemelte az Erstével kötött megállapodást.

A K&H biztosítótársaságának éves eredményeit elemző, a magyar biztosítási szokásokat bemutató anyagával generálta legtöbb megjelenését.

A héten a Jobbik és az LMP is követelte, hogy hozzák nyilvánosságra az MKB-TV2-ügyben született hitelszerződéseket. A zöldpárt álláspontja szerint az állami bankokat nem kellene banktitokkal védeni.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank mediazaj(BrandTrend)