Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A héten jelentették be, hogy az állam 2016. június végéig eladja az MKB Bankot, illetve a napokban került a napirendre az is, hogy zöld utat kapott a Citibank lakossági üzletágának értékesítése. Az érintett pénzintézetek (MKB, Erste) látványosan felzárkóztak a korábban többszörös előnyre szert tevő OTP-hez.

Az OTP a sport- és tőzsdei hírek mellett legtöbb alkalommal a Felszállott a páva vetélkedő támogatásával került a napirendre. Hétfőn jelentették be, hogy az OTP bekapcsolódik a Földet a gazdáknak! programba. Kedden pedig a napirendre került, hogy az OTP eladta KITE Mezőgazdasági és Szolgáltató Zrt-ben fennállt közvetett részesedését.

A héten az MKB minden korábbinál jobban megközelítette a listavezető OTP-t. A hetet dominálta Nagy Mártonnak, a Nemzeti Bank alelnökének bejelentése, aki szerint 2016. június végéig eladja az állam az MKB Bankot. Az alelnök hangoztatta: az 55 millió euróért megvásárolt veszteséges pénzintézetet az elmúlt évben megtisztították a rossz befektetésektől és értékes bankká tették. Az értékesítés a részvények 100 százalékára terjed majd ki. A bank szanálása kapcsán több alkalommal említették a K&H, az Erste, az OTP és az Unicredit alkotta konzorciumot.

A héten az Andy Vajna érdekeltségeivel kapcsolatos hírek kapcsán a sajtó rendre kiemelte, hogy az üzletember vállalkozásai évek óta az MKB-nál vezetik folyószámláikat.

Csaknem 20 milliós elérést generált az Erste is, mivel a héten került a sajtóba, hogy a hatóságok jóváhagyták a Citibank lakossági üzletágának eladását, ami révén az Erste Bank a második legnagyobb lakossági portfólióval rendelkező pénzintézetté válik Magyarországon.

10 millió forint fölött még a K&H-t találjuk, amely a fiatalok internet használati szokásait vizsgáló kutatásával generálta legtöbb megjelenését.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank mediazaj(BrandTrend)