Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. megalapítsa jelzálogbankját – a Pénzügyi Stabilitási Tanács (PST) erről szóló határozata pénteken jelent meg a jegybank honlapján. A hírrel kapcsolatban a sajtó felidézte: Magyarországon jelenleg három jelzálogbank van jelen a piacon: az OTP Jelzálogbank, az UniCredit Jelzálogbank és az FHB Jelzálogbank, októberben pedig a K&H Bank is bejelentette, hogy jövőre megalapítja saját tulajdonában lévő jelzálogbankját, hogy ezáltal eleget tegyen az MNB új szabályozási követelményeinek. Korábban Balog Ádám MKB-vezér is beszélt a jelzálogbank alapítási terveikről.

Az OTP a fenti ügyön és az OTP Bank Ligán és tőzsdei tudósításokon kívül legtöbb alkalommal amiatt került a sajtóba, hogy a Tokaj Kereskedőház élére kinevezték Szappanos Pétert, aki korábban a bankcsoportnál dolgozott (ugyanilyen kontextusban említették a Raiffeisent is). Csányi Sándor pedig a Százhalombattán építendő gumihulladék-feldolgozó üzeme és részvényvásárlása miatt került a napirendre.

Az MKB negatív kontextusban került a sajtóba a Világgazdaság cikke nyomán, miután kiderült: Balog Ádám többet keres az állami vezetők bérezésére vonatkozó 5 millió forintos plafonnál. A bankvezért több alkalommal „Matolcsy bizalmasa”-ként emlegetik. Az MKB Veszprém kézilabdacsapat Fonyó Gábor igazgatósági tag lemondása miatt került a napirendre.

Az Erste a GKI-Erste konjunktúraindex legfrissebb elemzésével generálta főként a megjelenéseket.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank mediazaj(BrandTrend)