Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A bankszektor a korábbi időszakokhoz képest eseménytelen hetet tudhat maga mögött. A szponzorációs híreken és elemzői nyilatkozatokon kívül egyedül az FHB-ra kirótt jegybanki bírság tudott felkerülni a napirend élére.

Az OTP sport- és tőzsdei hírein kívül főként a Quaestor-kártalanítással kapcsolatos (a KKM által cáfolt) ellenzéki híresztelések és az Élő Bolygónk kampány támogatása miatt került a napirendre.

Az Erste szinte kizárólag elemzői nyilatkozatai (főként a Monetáris Tanács döntésének értelmezése) miatt szerepelt a sajtóban.

Súlyos informatikai hiányosságok miatt 70 millió forintos bírságot szabott ki az FHB Jelzálogbank Nyrt.-re a Magyar Nemzeti Bank – derült ki hétfőn. Az FHB megjelenéseinek túlnyomó többsége ehhez kapcsolódik.

Az MKB főleg tőzsdei beszámolókban szerepelt, a többi bank médiajelenléte ötmilliós elérés alatt maradt. A Raiffeisen anyabankjának éves sajtótájékoztatója kapcsán látható főként. A Takarékbank elemzései közül a jövő évi bérkilátások voltak a legnépszerűbbek, a Magnet Bank a Cseh Tamás Program támogatásával, a CIB pedig Stafétabot elnevezésű kutatásával generált megjelenéseket.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank mediazaj(BrandTrend)