Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A bankszektor médiajelenlétének esését a Fitch bejelentései törték meg. Az eseménytelennek tekinthető héten a felminősítések mellett szinte csak a Kulcsár-ügy tudott országos figyelmet kiváltani.

Megerősítette hétfőn az OTP oroszországi bankérdekeltségének osztályzatait a Fitch Ratings, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy a magyarországi anyabank szükség esetén nagy valószínűséggel támogatást nyújtana orosz bankjának – írta az MTI a hét elején. Az OTP bankcsoport ezen kívül főként sport- és tőzsdei hírekben szerepelt, magasabb megjelenésszámot még a Quaestor-kártalanítással kapcsolatos cikkek generáltak (melyek említették a bankot).

Hétfőn a sajtóba került, hogy megerősítette a K&H, az Erste és a CIB hosszú lejáratú BBB- adósbesorolását a Fitch. A hitelminősítő a K&H és az Erste esetében pozitív, a CIB esetében stabil kilátást tart fenn – írják.

A második helyre került K&H Kulcsár Attila váratlan vallomása, illetve az általuk finanszírozott V17 irodaház építése kapcsán szerepelt a sajtóban. Az MKB sportszponzorációi és ösztöndíjprogramja, az Erste az elemzései miatt szerepelt legtöbbször.

A többi bank médiajelenléte ötmilliós elérés alatt maradt.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10_bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5_bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)