Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A bankszektor médianapirendjének élén az MKB eladásáról szóló jegybank közlemény állt. Ezt az elszámolási értesítők küldésének határidejéről szóló hírek követték.

A jegybank pénteki közleményében tájékoztatott arról, hogy megkezdi az MKB Bank Zrt. értékesítését, amelyben a potenciális intézményi és magánbefektetők a tendereljárásba történő meghívással vehetnek részt. A jegybank szeretné 2015 végéig lezárni folyamatot. A bejelentés aznap csaknem 8 milliós elérést generált az MKB-nak, azaz a magyar médiafogyasztók mindegyike találkozhatott a hírrel.

Szinte a teljes sajtó foglalkozott azzal, hogy szeptember 30-án lejárt az elszámolási értesítők megküldésének határideje. A hírek a vizsgált intézmények közül a CIB-et és az OTP-t érintették.

Az OTP főként tőzsdei és sporthíreivel került a napirendre. Orbán Viktor miniszterelnök a Bank of China magyarországi RMB klíring központjának pénteki megnyitóünnepségén említette a bankot (a MOL-lal együtt) mint a nemzetközi piacon is sikeres magyar nagyvállalatokat.

A K&H és az Erste elemzői 29-én értékelték a KSH legfrissebb adatait. Ugyanaznap került a sajtóba a CIB Bank és a GfK közös, megtakarítási szokásokat vizsgáló kutatása.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10_bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5_bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)