Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

Továbbra sem állt meg a bankszektor híreinek háttérbe szorulása, a megjelenések aránya a teljes médiazajhoz képest 4 százalékig csökkent. Fellendülést egyedül az MKB-Euroleasing hírei hoztak.

Az OTP Bank tőzsdei hírei és sportszponzorációi mellett saját hírei révén alig jelent meg a napirenden. A horvát eurósítás okozta veszteségekről cikkezett a szaksajtó. A listavezető bank több mint 60 millió emberhez ért el.

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyét követően 100 százalékos tulajdont szerzett az MKB Bank az Euroleasing-csoport gépjármű-finanszírozási részében – számolt be a legtöbb gazdasági és közéleti portál. Az MKB 23 milliós elérését ezen kívül sportszponzorációinak köszönheti.

A Raiffeisen a cseh Citibank felvásárlásával szerepelt legtöbb alkalommal, a CIB három nagyértékű ingatlanjának eladása, az Unicredit pedig németországi és ausztriai leépítései miatt került a sajtóba.

A Világgazdaságnak a CIB, az MKB és az OTP is tájékoztatást nyújtott a tanévkezdés miatt megugrott hitelfelvételekről. Az OTP, MKB és K&H a SZÉP Kártyákkal kapcsolatos cikkek révén került még a napirendre.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank mediazaj(BrandTrend)