Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

Szeptember második hetében is folytatódott a bankszektor megjelenésszámainak nyár közepe óta tartó zuhanása. A devizahiteles perek kikopása és a szinte minden más közéleti témát elnyomó menekültválság tartósan 5 százalék alá szorították a bankszektor megjelenéseinek részesedését.

Az OTP bank tőzsdei hírei és sportszponzorációi mellett szinte kizárólag a Deloitte Középeurópai TOP 500 felmérésében szerepelt. A bankcsoport tavalyi ötödik helye után idén a harmadik lett a listán. Az OTP a héten 50 millió főt tudott elérni.

Az Erste elemzői nyilatkozatai mellett második helyét a regionális napilapokban elhelyezett fiókvezetői interjúinak köszönheti. A Takarékbank szintén elemzői, illetve PénzSztár elnevezésű vetélkedője miatt került a harmadik helyre.

Mintegy 142 milliárd forint devizaforrás áll a kis-, közepes- és nagyvállalatok rendelkezésére exportkapacitásaik bővítésére a következő egy évben, az EXIM kereskedelmi bankokkal kötött keretmegállapodásainak köszönhetően – tájékoztatott az MTI. A programhoz az elemzésben vizsgáltak közül a CIB Bank, Erste Bank, FHB Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Takarékbank, UniCredit Bank csatlakoztak.

A MagNet Bank cikkeinek többsége a 15. ARC Kiállítás támogatásának köszönhető. Az FHB Lakásárindexe miatt szerepelt több alkalommal. A K&H főképp a Kulcsár-ügy fejleményei, az MKB pedig szanálása miatt került említésre. A Raiffeisen Bank pedig a héten jelentette  be, hogy hajlandó leállni a kilakoltatási eljárással egy korábban nagyobb médiafigyelmet kapott, rokkant házaspár ügyében.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10_bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5_bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)