Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

Az OTP az előző hetekhez hasonlóan, most is csaknem 100 milliós elérést generált, a legtöbb megjelenést hozó hír mégis az Erste jelzálogbank-alapítása volt.

A közéleti-gazdasági források többsége átvette az MTI hírét, miszerint egyelőre nem tervezi jelzálogbank-alapítását a Budapest Bank, a CIB Bank és a K&H Bank. A cikkek megemlítik, hogy az MNB ezzel kapcsolatos rendelete óta az Erste az első, amely létre akarja hozni saját speciális pénzintézetét. Az Erste bejelentése a hét legnagyobb elérést generáló híre volt. A pénzintézet megjelenését 40 millió fő fölé emelte.

Az OTP tartani tudta megszokott, 100 millió körüli elérését. A héten a sportszponzorációk mellett ehhez Csányi Sándor egyéb üzleti tevékenysége, illetve a Forbes családi vállalkozásokról szóló listáján elért helyezése is hozzájárultak.

Pertársaságot alakít az MKB Bank elbocsátott dolgozóinak egy része, miután a várt végkielégítésük töredékét kapták – értesült a szerdán Világgazdaság. A Magnet Bank pedig többmilliós bírsága miatt került a szokottnál többször a hírekbe.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj

(BrandTrend)