Kategória: Hír és Kutatás.

Admin kategória: Hír.

A 26-ik héten újra növekedésnek indultak a bankszektor megjelenésszámai. Az OTP 69 milliós eléréssel továbbra vezeti a napirendet, az MKB-Erste páros azonban 36-35 milliós elérésével látványosan felzárkózott.

Mind az öt listavezető bankot érintette a hír, hogy a 3-as metró felújításához adott hitelhez egy, az OTP Bank Nyrt., Erste Bank Hungary Zrt., K&H Bank Zrt., MKB Bank Zrt., UniCredit Bank Hungary Zrt. konzorcium nyújtott be egyedül pályázatot.

Az OTP Bank előző heti felvetésére reagálva az NGM kijelentette: nem terveznek változtatni az SZÉP-kártya felhasználási feltételein. A bank a tőzsdei hírek mellett nagyobb számban került a sajtóba szponzorációs tevékenysége kapcsán: a hamarosan induló VOLT Fesztivál OTP Junior – Petőfi Rádió Nagyszínpada miatt. Ezt az OTP Bank Liga hírei követték.

Az MKB, az OTP, a Takarékbank és az Erste jegyezte le az Országos Betétbiztosítási Alap nemrég kibocsátott kötvényeit – mondta a portfolio.hu-nak Orbán Gábor, az NGM államtitkára. A négy bank neve így a brókerbotrány cikkeiben újra felbukkant.

A fentieken kívül az MKB sportszponzoráció, az Erste pedig felvásárlása miatt került a napirendre. (Ez utóbbi az Európai Tanács Magyarországról készített jelentése, illetve a NGM legfrissebb bejelentése kapcsán.)

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top 5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bank_mediazaj(BrandTrend)