Kategória: Kutatás.

A reklámszakmában dolgozók 81 százaléka szerint nagyban segíti mind az ügynökségeket, mind a hirdetőket a megfelelő reklámozási mód kiválasztásában, ha be tudják határolni a fogyasztó “pozícióját” a vásárlás előtti pillanatban. Míg az előbbi 86 százaléka vélekedik így, addig az utóbbi csoport 76 százaléka – mutat rá az IAB Europe kutatásában.

Ugyanezen megkérdezettek 79 százaléka gondolja úgy, hogy a fogyasztók multi-tasking tevékenységéről szerzett információ fontos eleme a reklámokra való fogékonyság meghatározásánál. Míg az ügynökségek 73 százaléka, addig a hirdetőknek pedig a 63 százaléka vélekedik eképpen, ugyanakkor az ügynökségek 69 százaléka (hirdetők: 59 %) azt is megfogalmazta, hogy a fogyasztók online tevékenységének a nyomon követése segítséget nyújt abban, hogy hatékonyan érjék el a potenciális ügyfeleket a digitális csatornákon keresztül.

A reklámszakmában dolgozók 73 százaléka igényelne több információt a potenciális ügyfeleinek az életmódjáról, attitűdjéről, viselkedésbeli szokásairól az online kérdőívekben. Ezen kérdőívek esetében az ügynökségek több mint 80 százaléka, míg a hirdetőknek a 74 százaléka hiányolja a különböző médiumokra – amelyek közül a legmeghatározóbb platformnak a televíziót tartják – kiterjedő kutatások integrálását az online felmérésekbe.
(BrandTrend)