Kategória: Kutatás.

A Durex fesztiválkutatásában részvevők fele (51%) állította, hogy fesztiválok alkalmával sokkal felszabadultabb és könnyebben ismerkedik.

A flört „találati arányát” tekintve a válaszadók 66%-a már jött össze valakivel fesztiválon, de csupán 5% az, aki ezt rendszeresen meg is ismétli. Azzal kapcsolatban, hogy a kiszemelt általában ismerős vagy teljesen új partner, 54%-ban változó tendenciát jelöltek meg a résztvevők. A további 46% pedig egyenlően oszlik el azok között, akik többnyire ismerőssel vagy éppen újonnan megismert fesztiválozókkal gabalyodtak össze.

Mivel a fesztiválok nagy részén csak úgy nyüzsögnek a külföldiek, a Durex kíváncsi volt arra is, hogy e tekintetben mik a magyar fiatalok preferenciái. A válaszadók fele (49%) nem tartja igazán fontosnak, hogy milyen nemzetiségű a kiszemelt, számukra inkább az számít, hogy stimmeljen a kémia. A megkérdezettek 5%-a leginkább a külföldi látogatók iránt érdeklődik, míg a fennmaradó rész „a hazait” részesíti előnyben.

115 Love & Romance Wallpapers

A fesztiválos flörtök tartósságát vizsgálva, a kitöltők nagyjából háromnegyede egyetért abban, hogy ezek általában rövid életű kapcsolatok, és mindössze 12%-uk esetében fordult komolyra a viszony. Ezen belül is a férfiak szkeptikusabbak, 48%-uk gondolja a fesztiválon szövődő viszonyokat rövid életűnek, míg a nők csupán 26%-a vélekedik ugyan így. Vannak azonban olyanok is (12%), akik egy ismerőssel kerültek közelebb egymáshoz a bulik közepette, melyből végül tartós kapcsolat kerekedett ki.

Azzal kapcsolatban, hogy ki meddig megy el egy fesztiválos flört során, teljesen megoszlanak a vélemények. Míg 17% pusztán beszélgetésre kapható, addig 31%-nak a csók a határ, 14% a pettingig merészkedik, 38%-nak viszont a szex is beleférhet. Utóbbi kapcsán felmerül a kérdés, hogy ha szexre kerül a sor, akkor bevállalják-e a szerelmesek, hogy a fesztivál helyszínén bújjanak össze. A válaszokból kiderül, hogy igen, hiszen a kitöltők közel felének (48%) volt már szexuális kapcsolata valamely fesztiválon. 28%-nak még nem adódott rá alkalom, de bármikor nyitott lenne egy ilyen kalandra, 24% viszont elképzelhetetlennek tartja, hogy lefeküdjön bárkivel ilyen helyen.

A Durex kíváncsi volt arra is, hogy a fesztiválozás hevében mennyire viselkednek felelősségteljesen a fiatalok. A többség (96%) úgy tartja, hogy a védekezés fesztiválok alatt is ugyanolyan fontos, mint bármikor máskor. 3% ugyanakkor nem veszi olyan komolyan a védekezést, és adott helyzettől teszi azt függővé – ha van nála óvszer használja azt, ha nem, nem. Még szomorúbb a helyzet a maradék 1% esetében, akik elhanyagolható tényezőként kezelik a védekezést a fesztiválok idején is.

„A nyár során, több fesztiválon is jelen voltunk a Durex Élménydoktorokkal, hogy minél több fiatal figyelmét hívjuk fel a védekezés fontosságára, amiről még a felhőtlen szórakozás közepette sem szabad megfeledkezniük! A három fesztivál során az Élménydoktoraink 14.000 óvszermintát osztottak szét a fesztiválozók között, hogy kellőképp fel legyenek készülve a váratlan helyzetekre is” – mondta Sipeki Vivien, a Durex márkamenedzsere.
(BrandTrend)