Kategória: Kutatás.
Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül. 

vsznet

Februárban a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 804 ezerről gyakorlatilag nem változott. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók előfizetései februárban 759 ezerre változtak, ez 6 ezerrel több, mint az előző hónapban. Az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 225 ezer előfizetés volt a hónap végén. Így összességében 2011 februárjában a vezetékes szélessávú internet-előfizetések becsült száma 1,959 millió volt (januárban 1,948 millió). 
A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes- és kábeltelevízió-hálózatos hangátviteli csatornák száma összességében csökkent, februárban ez az érték 2,942 millió volt. A teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 2,242 millió (az előző hónapban 2,261 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 619 ezer (az előző hónapban 610 ezer), míg az IP-alapú hangcsatornák száma közel 104 ezer (az előző hónapban 102 ezer) volt. 
Februárban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,46 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 59,19 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 344 millió, IP-alapon pedig 96 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 149,6 perc volt
A februári adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. január óta összesen 606 ezer számot hordoztak
A jelentés részletei ITT elérhetőek

A januári adatok az alábbi linken elérhetőek.

(BrandTrend)