Kategória: Kutatás.

Decemberben az ünnepekre való készülődés miatt még inkább jellemző volt az a tendencia, hogy hétköznap a rádióhallgatás jelentősebb mértékű, mint a hétvégi napokon.

radio_napi_15plusz

A rádióhallgatás napi görbéje a korábbi hónapokhoz képest kisebb eltérést mutat abban a tekintetben, hogy decemberben korábbra tolódott a műsorokba való bekapcsolódás ideje. A kora reggeli 7 és 8 közötti idősávban tapasztalt hallgatottság kiemelkedő volt a korábbi hónapokhoz viszonyítva, hiszen a lakosság majdnem harmada bekapcsolódott ebben az időben valamely rádió műsorába.

radio_napi_15plusz_orszagos

A délelőtti hallgatási maximum is korábbra tolódott, így az átlagnapi hallgatottság délelőtt 8.45-kor érte el a csúcsot, egy órával korábban, mint a megelőző hónapokban.

radio_napi_15plusz_budapest

A koradélutáni hallgatottság is megváltozott a novemberi hónaphoz viszonyítva, hiszen a kimagasló kora reggeli hallgatottság mellett a  kora délutáni elérés is jelentősebb volt decemberben: 14.00 és 15.00 között 21%-os elérés volt jellemző, azaz ebben az idősávban a magyar lakosság ötödét lehetett elérni a különböző rádióadókon keresztül.

Még több adat ITT

A november a rádióhallgatás intenzitásának növekedését hozta – Gfk – Ipsos Rádiós közönségmérés, 2010. november

Jelentős rádióhallgatás a legnagyobb vásárlóerővel bíró lakosság körében – Gfk – Ipsos Rádiós közönségmérés, 2010. október

Emelkedő délutáni rádióhallgatás – Gfk – Ipsos Rádiós közönségmérés, 2010. szeptember

Csúcson a hétköznapi rádióhallgatás – GfK – Ipsos Rádiós közönségmérés, 2010. augusztus

(BrandTrend)