Kategória: Kutatás.

Legmagasabb hallgatottság a reggeli, délelőtti időszakban – 6 órától 10 óráig – volt jellemző, mely az összrádióhallgatási idő több, mint harminc százalékát (31,5%) tette ki. A rádióhallgatás a csúcsot egy átlagos napra vonatkozóan ebben a hónapban is 9 órakor érte el, amikor is a 15 évesnél idősebb lakosság majdnem egyharmada (31,4%) kapcsolódott be a különböző reggeli műsorokba.

A korábbi hónapokhoz képest augusztusban a hétköznapi rádióhallgatás volt jelentős mértékű, az átlaghétköznapra vonatkozó elérés a 15 évnél idősebb hazai lakosság körében 74,5%-os volt, ami az idei évben a legmagasabb értéket jelenti.

Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében – Budapest
15plusz_budapest
Forrás: Ipsos-GFK ‘Rádiós Közönségmérés": 2010. június-július-augusztus, ReachN
Mintaelemszám: 1214 fő, hibahatár max /- 2,9%

Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében – Országos

15plusz_orszagos
Forrás: Ipsos-GFK "Rádiós Közönségmérés":  2010. augusztus, ReachN
Mintaelemszám: 2000 fő, hibahatár max /-2,2%

Ezen belül is kiemelkedő volt a reggeli műsorok hallgatottsága: a 6-10-ig terjedő idősáv hallgatottsága augusztusban már visszatért a nyarat megelőző magasabb hallgatottsági szintre.

Egy augusztusi átlag hétköznapon a rádiózásra szánt idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 26 perc volt.

A hétvégi rádióhallgatás – nyilvánvalóan a nyári időszak miatt – valamivel kisebb mértékű volt a megelőző hónapokhoz képest, ám az átlag hétvégi napra vonatkozó elérés a 15 évnél idősebbek körében még így is 61,7%-ot tett ki.

radio_halgatottsag
Forrás: GfK – Ipsos Rádiós közönségmérés, 2010. augusztus

Még több adat ITT

(BrandTrend)