Kategória: Kutatás.

A TNS versenytárgyalás során nyerte el a munkát az IPSOS, a Gallup és a Synovate elől, nem sokkal azután, hogy megszerezte a szintén négyéves, 15 millió eurós Eurobarometer Kvalitatív Kutatást is.

Az Eurobarometert a TNS Politikai és Társadalmi kutatócsoportja, a TNS Opinion koordinálja, mely évente körülbelül kétszázezer európai polgárt kérdez meg az EU 27 tagállamából, a három jelölt országból (Törökország, Horvátország és Macedónia), Norvégiából, Izlandról, Svájcból valamint Ciprus Török Közösségéből (a Ciprusi Köztársaság kormányának fennhatóságán kívüli területek). Az interjúkat a TNS 9200 szakképzett kérdezőbiztosa készíti személyes megkérdezéssel, 44 nyelven.

Az Eurobarometer az európai közvélemény-kutatás legjelentősebb eszköze, számos az EU számára kiemelkedően fontos témát érint (mint például: globalizáció, munkanélküliség, környezetvédelem, bevándorlás, szegénység, nemzetek közötti viták), melyek közül többet már évek óta folyamatosan követ. A TNS 1974 óta dolgozik az Európai Intézményeknek, ekkor nyerte el az első kvantitatív Standard Eurobarometer kutatási szerződést.

Leendert de Voogd, a TNS Politikai és Társadalmi kutatócsoportjának nemzetközi vezetője megjegyezte: "A TNS rendkívül büszke arra, hogy ismét megszerezte ezt a magas presztízsű megbízást, Európa legnagyobb politikai és társadalmi kutatási projektjét. A siker annak köszönhető, hogy a TNS professzionálisan, magabiztosan kezeli a legnagyobb méretű projekteket is, és Európa szerte számíthat rendkívül erős személyes kérdezőbiztosi hátterére. Egy fantasztikus csapattal dolgozunk, akik már négy éve kifogástalanul viszik a vállukon ezt a munkát, s ők azok, akik miatt a legnagyobb léptékű, globális kutatások területén a TNS megbízható partnernek számít. A szerződés ugyancsak bizonyítja a TNS Politikai és Társadalmi kutatócsoportja erejét, és számos területen megnyitja az utat az innováció, a további növekedés előtt. A kvalitatív és kvantitatív kutatások kombinációja lehetővé teszi, hogy az európai vezetést a lehető legkimerítőbb, legpontosabb információkkal lássuk el, segítve őket a döntéshozói munkában illetve az Európai Unió jövőbeni politikai irányvonalainak felvázolásában."
(BrandTrend)