Kategória: Hír és Konferencia.

Admin kategória: Hír.

Mit gondolnak a digitális világ jövendő szabályozásáról és önszabályozásáról a szabályozók, a civilek és persze maga az ipar? Márciusban EDAA Summit konferencia.

A digitális világ felelős kommunikációjának kiváló példája az ún. OBA (érdeklődés alapú reklámozás) területén tett vállalás és az önszabályozás e területre kidolgozott rendszere. A vállalásokról és azok megvalósulásáról rendszeresen tartott beszámolót az ipar az ún. OBA EU Kerekasztal keretében, így külön öröm, hogy a Kerekasztal létrehozója Robert Madelin is az előadók között van.

Izgalmas lesz az Andrus Ansip észt digitális biztos kabinet tagjának előadása, és bizonyára megfogalmaz néhány kihívást az Európai Fogyasztóvédelmi Civil Szervezet (BEUC) vezető jogásza is. Despina Spanou személyében pedig olyan előadó véleményét ismerhetjük meg, aki a fogyasztóvédelmi ügyek igazgatója a DG Justice and Consumer Affairs bizottságnál, és aki jelenleg az ipar részvételével az önszabályozásról zajló „jobb szabályozás” munkabizottság és kerekasztal vezetője.

Rengeteget egyeztetés volt az európai önszabályozó program létrehozásakor az USA tapasztalatairól, de biztosan tud újat mondani az amerikai digitális önszabályozó szervezet (DAA) vezetője, Lou Mastria is.

A reklámipar számára elsősorban az adatvédelem szempontjából izgalmas a digitális világ szabályozásának kérdése, ezért is fontos az eredményekről beszélni. Az önszabályozás területén kialakított rendszer ugyanis nem pusztán a piac szereplőinek, köztük az IAB Hungary-nek vállalását, hanem az önszabályozó szervezetek – így az ÖRT – hatáskörének kiszélesítését, új területen való működését is jelenti.
(BrandTrend)