Kategória: Hír és Konferencia.

Admin kategória: Hír.

A 15. születésnapját ünneplő BrandFestival Közép-Európa egyik legjelentősebb márka- és vállalati stratégiai konferenciája. A Budapest Music Center-ben, október 29-30-án megrendezésre kerülő eseményen az „Márkalojalitás” alapgondolata mentén elemzi a jövőt a több, mint 100 előadó. Az inspirációs ’makro témák’ mellett olyan tudást is kínál a rendezvény, ami közvetlenül is befolyásolja az üzletmenetet.

Az újra kétnapos esemény célja bemutatni az „Márkalojalitás” irányait, elemezni a legfőbb szakmai trendeket. A megjelentek felfedhetik a saját cégükben rejlő üzleti lehetőségeket.

Barna Tamás, a Republic Group Reklámügynökségi Csoport ügyvezetője: “Az idei BrandFestival-nak három stratégiai lába van: a vásárlói lojalitás stratégiák ismertetése, a nemzetközi nagy nevek a márkaépítés területéről és az egészet átfogó keretként a makro tudást kínáló előadók a döntéshozók világából. A növekedési lehetőségek elősegítése és a profitabilitás megőrzése érdekében a cégvezetőknek az új kommunikációs környezetben új stratégiai irányokat kell kijelölniük. Versenyelőnyt szerezhetnek a márka iránti lojalitás növelésével is.”

Az inspirációs makro témák mellett olyan tudást is kínál a rendezvény, ami közvetlenül is befolyásolja az üzletmenetet. A több, mint 100 előadót felvonultató szakmai csúcstalálkozó első napján az FMCG-piac meghatározó szereplői is jelen lesznek: Madarász László, a Pick Szeged Zrt. marketing- és stratégiai igazgatója, Dunai András, a Buszesz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Niklós László, a Coca-Cola ügyvezetője, Sánta Sándor, a Choco Garden alapító-tulajdonosa, Vuleta Zsolt, a Borsodi értékesítési igazgatója.

A GfK felmérése szerint a Borsodi Magyarország kedvenc sörmárkája, és ezt a pozíciót többek között folyamatos innovációval és újdonságok bevezetésével szeretnék tovább erősíteni. Vuleta Zsolt, a Borsodi értékesítési igazgatója: “Amellett, hogy nőtt a hazai söripar által értékesített sör mennyisége, a magyar sörpiac pozitív, 0,8 százalékos növekedéssel zárt 2014-ben. Az idei év eredményeiről egyelőre korai lenne nyilatkozni, hiszen a szezon még nem ért véget. Habár a sörpiacon is jellemző a gazdaságos áru termékek piaci térnyerése, a prémium kategóriás sörök stabilan őrzik pozíciójukat, és jól teljesítenek a magyar piacon. Tapasztalataink szerint Magyarországon is egyre népszerűbbek a sörkülönlegességek. Ezért is döntött úgy a Borsodi Sörgyár, hogy idén két új prémiumkategóriás sörrel bővíti a hazai Staropramen termékcsaládot, a Staropramen Granáttal és a Unfiltereddel.”

Az innováció kulcsfontosságú a Coca-Cola életében. Hiszen egyetlen termékkel kezdte, ma viszont már 3500 terméke van világszinten. Niklós László, a Coca-Cola ügyvezető igazgatója: “Olyan tartalmat kell tudni adni a fogyasztóknak, amelyek relevánsak számukra és ők maguk fejlesztik tovább azt a tartalmat. Ez azzal is jár, hogy a vállalati kontrol egyre inkább elvész és teret kell engedni annak, vagy más szóval, rizikót kell vállalni abban, hogy más írja az adott márkaélménnyel kapcsolatos történetet, amely így viszont sokkal hitelesebb lesz és szélesebb réteghez is eljut. Az biztos, hogy egy új szintre lépünk a tartalomgyártásban, management-ben és disztribúcióban. Hiszünk az integrált kommunikáció fontosságában és bizalmat szavazunk minden új médiamegoldásnak a már beváltak mellett, amelyek tovább segítik, és új perspektívát nyitnak a még hatékonyabb márkakommunikációban.”

A rendezvény tematikája úgy áll össze, hogy az előadások, beszélgetések olyan szinergiákat alkossanak, amit a megjelentek a saját ágazatukban tudnak hasznosítani.
(BrandTrend)