Kategória: Kiemelt 3 és Piac.

Admin kategória: Kiemelt3.

A Hyundai Motor jelentős mérföldkőhöz érkezett Európában: több mint egymillió gépkocsit adott el a B-szegmensben (városi kisautók), Európa legkeresettebb méretosztályában. Az értékesítési siker mindenekelőtt az új generációs i20 népszerűségének köszönhető: a modell iránt tavalyi bevezetése óta töretlenül magas az érdeklődés.

New i20 Active

Az egymilliós álomhatár átlépése egybeesett az új i20 Active (az i20 család harmadik tagja), valamint az új 1,0 literes T-GDI benzinmotor bevezetésével. Mindkét újdonság még vonzóbbá teszi a típust a B-szegmens vásárlói körében.

A Hyundai Getz 2002-es színre lépése óta a Hyundai márka fontos szereplője az európai B-szegmensnek. A Getz modellt 2008-ban váltotta az i20, amely új irányt jelölt ki a gyár számára, mint Európában, kifejezetten európai vevők számára tervezett, fejlesztett és gyártott gépkocsi.

New Generation i20

Az i20 két generációja eddig több mint 500 ezer példányban talált gazdára Európában, és ezzel a Hyundai márka összesített eladásai a B-szegmensben meghaladták az egymillió darabot. A jelenlegi modell, amely ötajtós, Coupé és Active crossover kivitelben választható, 12 százalékos növekedést hozott a tavalyi évben, amikor 92 300 darab gépkocsi talált gazdára Európában.

Az európai B-szegmensben évente több mint 2,7 millió autó talál gazdára, ezzel a teljes európai újautó-eladások 22 százalékát teszi ki. Változatlanul a városi kisautók kategóriája a legnagyobb szegmens az óvilágban, egyben a Hyundai európai sikereinek meghatározó oszlopa.

Az új i20 megjelenésével generációugrást hajtott végre a modellcsalád: kifinomult formaterve, kiváló minőségű belső kialakítása és tágas helykínálata, valamint kényelmi és praktikus szolgáltatásai a B-szegmensben korábban ismeretlen színvonalat képviselnek. A modell számtalan elismerésben részesült: többek között elnyerte az Auto Bild nagy presztízsű Arany Kormánykerék díját, míg formaterve a mértékadó Red Dot és iF formatervezési díjakban részesült.

2016-tól a Hyundai i20 modellcsalád motorkínálata a két teljesítményszinten kínált, új fejlesztésű, háromhengeres 1.0 T-GDI benzines turbómotorral bővül. A 100 lóerős változatot kiemelkedő üzemanyag-takarékosságra hangoltuk, míg a 120 lóerős variáns sportosabb vezetési élményt kínál, kedvező üzemanyag-fogyasztás mellett.
(BrandTrend)