Kategória: Kiemelt 3 és Personal Brand.

Admin kategória: Kiemelt3.

2016-ban tovább folytatódik a Red Bull Air Race versenysorozata: a műrepülő pilóták idén hét országban, nyolc helyszínen szállnak versenybe a másodpercekért. Az új amerikai és német állomások és a technikai újítások mellet az indulók között is változás lesz: a Master Class mezőnyéhez idén két új tehetséges pilóta csatlakozik, akik kiválóságukat többször bizonyították már a Challenger Cup versenyzőiként. A szlovén Peter Podlunsek és a cseh Petr Kopfstein Besenyei Péter és Paul Bonhomme helyét veszik át a világ 14 legjobb pilótái közt.

A Challenger Cup, a Red Bull Air Race 2014-ben bemutatott versenysorozata a feltörekvő pilótáknak ad lehetőséget, hogy a légi versenypályákon nagy sebességgel, alacsony magasságban fejleszthessék manőverezési képességeiket.

petr_kopfstein_2

Jelenleg négy egykori Challanger Cup pilóta versenyez a Master Class-ban, köztük az újonnan csatlakozott Kopfstein, aki számos nemzetközi díja mellett négy kategóriában nyert a Cseh Nemzeti műrepülő bajnokságon, illetve ő lett a Challenger Cup 2014-es bajnoka is. Kivételes teljesítményének és az elmúlt két évadban szerzett hét dobogós helyezésének köszönhetően a pilóta idén már a Master Class elit mezőnyében indul.

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok a Master Class különleges pilótáihoz. Az első szezon a tanulásról, tesztelésről és a finomhangolásról szól majd, azon leszünk a csapatommal, hogy a lehető leghamarabb versenyképessé váljak” – mondta Kopfstein. “Izgalmas, de nehéz és kihívásokkal teli időszak lesz” – tette hozzá a cseh versenyző.

Szintén újoncként mutatkozik be idén Peter Podlunsek, a Master Class történetének első szlovén pilótája. A nyolcszoros nemzeti műrepülő bajnok négy alkalommal állt már a Red Bull Air Race Challeger Cup dobogóján, sőt a 2015-ös bajnokságon második helyezett lett.

peter_podlunsek

“Valóra vált álom, hogy csatlakozhatok a Master Class-hoz. Nulláról indulunk, így először meg kell tapasztalni, hogy tudunk együttműködni a csapattal, hogy aztán esélyem legyen a mezőnyben. A stratégiánk az okos és biztonságos repülésen alapul” – mondta Podlunsek.

Az ausztrál Matt Hall 2009 óta aktív tagja a Red Bull Air Race versenysorozatának, első szezonját bronzéremmel zárta, mára pedig ő a Master Class egyik legsikeresebb pilótája. Hall pályafutása csúcsaként gondola arra az évre, mikor csatlakozott a világbajnokság mezőnyéhez. “Ezáltal váltam azzá a pilótáva, aki ma is vagyok. Két éve követem figyelemmel a Challanger Cup versenyzőit és lenyűgözött a pilóták fejlődése és hozzáállása. Peter és Petr egyértelműen bizonyítottak, nagyon várom már, hogy csatlakozzanak hozzánk a Master Class-ban” – mondta Hall.

Kopfstein és Podlunsek a Red Bull Air Race Világbajnokság szezonnyitó futamán Abu Dzabiban, március 11-12-én mutatkoznak be.

2016 Master Class mezőnye:

Hannes Arch (AUT)
Kirby Chambliss (USA)
Matthias Dolderer (GER)
Michael Goulian (USA)
Matt Hall (AUS)
Nicolas Ivanoff (FRA)
Petr Kopfstein (CZE)
Nigel Lamb (GBR)
Francois Le Vot (FRA)
Pete McLeod (CAN)
Yoshihide Muroya (JPN)
Peter Podlunsek (SLO)
Martin Sonka (CZE)
Juan Velarde (ESP)

A Red Bull Air Race Világbajnokság 2016-os szezonjának versenyeire a jegyek decembertől válthatók.
(BrandTrend)