Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Ahogy az elmúlt hét évben, úgy idén is karácsonyi adománygyűjtés keretein belül segítenek az otthon nélkül maradt családoknak a XV. kerületben. A Zöld 15 Egyesület nyolcadik alkalommal szervez tartós élelmiszergyűjtést az Aporháza utcában található Családok Átmeneti Otthona lakóinak.

A rászorulók részére olyan tartós élelmiszereket várnak, mint az étolaj, cukor, hús- vagy készétel konzerv, keksz, csokoládé, bébiétel, liszt, tészta, tartós tej, édesség vagy bármilyen hűtést nem igénylő termék. 

A koronavírus-járvány jelentette kockázat miatt idén is kevesebb alkalommal és kevesebb helyszínen gyűjtik az adományt, azonban a szervezet tagsága ezúttal is hozzájárul az adománygyűjtéshez.

A következő helyeken és időpontokban gyűjtik az adományokat:

  • december 17. péntek, 08:00-10:30 – Helyszín: Kossuth utca COOP előtt
  • december 17. péntek, 16:00-19:00 – Helyszín: Fő tér CBA előtt
  • december 17. péntek, 16:00-19:00 – Helyszín: Mézeskalács tér SPAR előtt

Akik a gyűjtésben, adományozásban nem tudnak személyesen részt venni, de szívesen támogatnák a rászorulókat, az adományokat személyesen is leadhatják a SZÉRA Alapítványnál az Aporháza utcában. A pénzbeli adományt pedig a 16200230-10036169 bankszámlaszámra (a Zöld 15 Egyesület nevére) átutalással is elküldhetik. Ebben az esetben kérik, hogy közleményként a „Karácsonyi adománygyűjtés” jeligét tüntessék fel. Az így befolyt adományok összegéből, illetve a tagok támogatásából az egyesület fog tartós élelmiszereket vásárolni, amelyeket a többi adománnyal együtt juttatnak el.

A Zöld 15 Egyesületről:

2013 novemberében néhány kerületi lakó úgy döntött, hogy karácsonyi adománygyűjtést szerveznek azon családok számára, akiknek élethelyzetük olyan kilátástalanná vált, hogy saját otthonuk helyett átmeneti szállásokon kell élniük az életüket, így az év végi ünnepeket is.

„A kezdeményezésünknek nagyon jó fogadtatása volt. Volt olyan adományozó, aki otthonról hozott rengeteg tartós élelmiszert, és elmondta, hogy bizony ő is volt olyan helyzetben gyermekével és férjével, mint azok, akiknek gyűjtünk. Az adományozó hölgy is megerősítette, hogy az ünnepek közeledtével az ilyen és hasonló segítségek azok, amelyek a családoknak sok boldogságot és örömet okoznak, ráadásul a szülők azt is érezhetik, hogy nincsenek magukra hagyva” – tette hozzá Pósa András elnök.