Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Henkel fontos mérföldkőhöz érkezett a fenntartható csomagolás iránti elkötelezettségében: A vállalat Európában eddig csaknem 700 millió, 100 százalékban újrahasznosított műanyagból készült flakont használt fel Laundry & Home Care termékeihez, amelyből több mint 400 milliót csak 2020-ban. Az újrahasznosított anyag a fogyasztói felhasználás utáni hulladékból származik, ideértve a Social Plastic-ot, ami a Henkel és a Plastic Bank együttműködéséből jött létre. Az újrahasznosított PET szén-dioxid-kibocsátása csaknem 80 százalékkal alacsonyabb, mint a szűz műanyagé.

„A Henkelnél a fenntartható csomagolási megoldásokra összpontosítunk, és az értéklánc mentén a körforgásos gazdaságot támogatjuk, mert fogyasztási cikkek gyártójaként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy felelősségteljesen járjunk el. A teljes portfóliónkban növeljük az újrahasznosított anyagok mennyiségét, és sok csomagolás már tartalmaz újrahasznosított műanyagot. A kiváló minőségű újrahasznosított anyagok korlátozott elérése miatt azonban nem mindig lehetséges a 100%-os megvalósítás. Ennek ellenére jelentősen megnöveltük a 100 százalékban újrahasznosított műanyagból készült flakonokkal rendelkező fogyasztási cikkek számát. A 700 milliós határ elérése egyszerre nagy eredmény és motiváció erőfeszítéseink további fokozására” – mondta Abdullah Khan, Laundry & Home Care fenntartható csomagolásáért felelős vezető.

Számos Henkel márka és termékkategória használ 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült csomagolást. A Henkel európai Laundry & Home Care üzletágában a legtöbb PET-palackot már 100%-ban újrahasznosított anyaggá alakították. Ide tartoznak a mosogatáshoz, tisztításhoz, öblítéséhez és mosáshoz kapcsolódó Pril, Mir, Pur, Somat, Bref, Biff, Sidolin, Clin, Silan és Vernel márkák – egyes országokban azonos termékek más néven ismertek – műanyag flakonjai. Például, a ProNature termékcsalád PET-flakonjai 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek és 50 százalékuk Social Plastic.
A Henkel és a Plastic Bank közötti partnerségből származó Social Plastic® hozzájárul a környezeti és a társadalmi ügyekhez egyaránt: A műanyagot működőképes újrahasznosítási infrastruktúrával nem rendelkező országokban szegénységben élő emberek gyűjtik össze mielőtt azok óceánokba vagy vízi utakba kerülnének.

Előrelépés történt a Beauty Care portfólióban is: A Henkel haj- és testápolási márkája, a Nature Box volt az első, amely éppen a közelmúltban vezette be a Social Plastic-et, mint csomagolóanyagot teljes flakon portfóliójához: A Nature Box összes flakonja 98%-ban Social Plastic-ből készül és a Henkel jelenleg azon dolgozik, hogy a maradék 2 százalékos szűz műanyagot is újrahasznosított anyaggal cserélje. Ennek érdekében a vállalat már tesztel egy Social Plastic®-ot tartalmazó színhordozót.

Henkel Laundry Home Care termékek

„A fenntartható csomagolási megoldások nemcsak a műanyaghulladék globális kihívásait kezelik, hanem hozzájárulnak a klímavédelmi célkitűzéseinkhez is. 2040-re a Henkel célja, hogy klíma-pozitív vállalattá váljon. Egyre több újrahasznosított műanyagot használunk fel, s ezáltal tovább csökkentjük szén-dioxid-kibocsátásunkat, és így haladunk a fenntartható fejlődés felé” – teszi hozzá Abdullah Khan.