Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az idei év rengeteg kihívást tartogatott mindannyiunk számára, és a küzdelmes hónapok után még inkább értékeljük azokat az egészségügyi dolgozókat, akik saját testi épségük kockáztatásával küzdenek a betegek életéért. A Generali Biztosító az év végi ünneplés helyett ezért úgy döntött, hogy ügyfelei és üzleti partnerei közvetett bevonásával a koraszülött babákat elkötelezetten ellátó nővéreket lepi meg decemberben: szaloncukorral, alapvető élelmiszerekkel és tisztítószerekkel érkeztek a gyermekklinikákra, szülészeti osztályokra és igény szerint a nővérek otthonaihoz a vállalat önkéntesei országszerte.

adomany_foto

Magyarországon minden 11. gyermek jön világra azelőtt, hogy az anyaméhben elérné 37. fejlődési hetének végét. A törékeny kis életek megóvásában kritikusnak számít az első néhány nap, az ebben az időszakban kapott szakszerű ellátás és törődés a kulcsa a korababák túlélésének és a később elérhető életminőség alapjait is ez határozza meg. A korábban érkezett csecsemők gyógyításához speciális, rendkívül költséges orvosi eszközökre és komoly hozzáértésre van szükség, azonban az őket gondozó nővérek részéről is aktív odafigyelést és érzelmi támogatást igényelnek. Mindez óriási felelősséget ró a koraszülötteket ápolókra, így különösen fontos számukra a nyugodt környezet és a megfelelő munka-magánélet egyensúly.

A Generali ezért idén úgy döntött, hogy az ország koraszülött osztályain dolgozó nővérek ünnepét könnyíti meg egy olyan csomaggal, amelybe a karácsonyi nagybevásárlás legfontosabb hozzávalóit rejtették a vállalat önkéntes munkatársai és tanácsadói. A biztosító az adomány keretében a süteményekhez, év végi menükhöz szükséges alapvető élelmiszereket, szaloncukrot, tisztítószereket válogatták össze, és ezeket juttatták el a Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr és Miskolc szülészeti és nőgyógyászati klinikák koraszülött osztályain dolgozó mintegy 400 nővérnek. A több száz önkéntest a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron is segítette az akcióban, aki nagy meglepetést okozott megjelenésével a korababák őrangyalainak.