Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az Accor bejelentette, hogy kötelező érvényű megállapodást írt alá az AccorInvesttel az Orbisban lévő 85,6%-os részesedésének értékesítéséről, részvényenként 115 PLN áron. A tranzakció értéke összesen 1,06 milliárd euró. Az eladási folyamat az Orbis részvényekre tett nyilvános ajánlattételen keresztül zajlik. Az AccorInvest 2019. december 17-én  értesítette a lengyel pénzügyi felügyeleti hatóságot (KNF) a tranzakcióról, amelyet az Accor 2020 első negyedévének végére tervez befejezni.

Az Orbis igazgatótanácsa ehhez kapcsolódóan úgy döntött, hogy a nyilvános ajánlattétel eredményéig szünetelteti a 2019. november 13-án bejelentett részvény-visszavásárlási program további elemzését.

Az AccorInvest szállodaipari befektető cég 26 országban 857 szállodát tulajdonol, amelyeket az Accor üzemeltet. A csoport befektetéseinek célja a szálloda-portfólió konszolidációja. Az AccorInvest és az Accor összehangolja tevékenységét annak érdekében, hogy a szállodavendégek legnagyobb megelégedésére a legszínvonalasabb élményeket nyújtsák. Az AccorInvest az Accor 2013-ban indult stratégiai átalakulásának megkezdését követően vált szállodabefektetővé, tulajdonossá és üzemeltetővé.