Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Lezárult az Auchan az Ifjúságért Alapítvány legutóbbi pályázata, amelyen az áruházak vonzáskörzetében működő húsz szervezet nyert egyenként 500 ezer forinttól 3 millió 200 ezer forintig terjedő támogatást fiatalok mentális és fizikai egészségmegőrzését szolgáló kezdeményezésekre. A pályázat keretében összesen 41 millió forint talált gazdára.

A beérkezett pályaművek elbírálásában az Effekteam szakértő munkatársai is részt vettek, és a nyertesek kiválasztásánál szempontként jelent meg, hogy a pályázó szervezet programja megvalósításába aktívan vonja be a működési területén lévő Auchan áruház munkatársait. Mind a projektek bírálatában, mind a megvalósítás során való dolgozói részvétel összhangban van az Auchan társadalmi felelősségvállalási stratégiájával, illetve a Nyitottság Napja elnevezésű, országos munkavállalói önkéntes programjával, melynek keretében évente egy munkanapon társadalmi célú kezdeményezéseket segíthetnek az Auchan munkatársai.

„Olyan projekteket támogattunk, amelyek valós problémákra nyújtanak valós megoldásokat. Így kerülhetett a nyertesek közé a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) Vesd bele magad! Újratöltve programja, a Bajnokok Útja Mentorprogram, az UNICEF Kilátó Élményprogram vagy több, a kábítószerhasználatból kivezető utat támogató projekt. Véleményem szerint ezek a programok, amellett, hogy egészségmegőrzésre ösztönzik a bevont fiatalokat, mások számára is mintaként szolgálnak. Ezért vagyunk különösen büszkék arra, hogy programok megvalósításában az Auchan áruházak dolgozói is önkéntesként segédkeznek” – nyilatkozta Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója.

Auchan_Boccia

A nyertesek közül elsőként a Pető Sportegyesület valósította meg projektjét április közepén. A fogyatékkal élő fiatalok sportolását segítő II. Országos Boccia Bajnokság lebonyolításában a szervezési költségek egy részének átvállalása mellett a budaörsi Auchan központjának dolgozói is részt vettek önkéntesként

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány további nyertes projektjeként egy speciális, szenzoros játszóteret adtak át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Losvasterápiás Oktató Központjában szeptember végén. Az új játszótér eszközei fogyatékossággal élő és egészséges gyerekek számára egyaránt kikapcsolódást és fejlesztési lehetőséget nyújtanak. A projekt létrejöttét az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 3 millió 200 ezer forinttal támogatta.

Fót

Az „Egészséges ifjúságért – A jövőt most írod” szlogent viselő pályázat keretében az 5-25 év közötti fiatalok egészségmegőrzését segítő, azon belül az egészségtudatos étkezés, a sport, illetve a mozgás napirendbe illesztésében szerepet vállaló kezdeményezéseket támogatta az Auchan az Ifjúságért Alapítvány. A pályázat a jövő évben folytatódik.