Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A BP a 10 éves magyarországi jelenléte során eddig 12 millió forint értékű segítséget nyújtott az olyan ügyek támogatására, mint a rászorulók, a kisebbségek, a helyi szervezetek megsegítése, a környezetvédelem, a fenntarthatóság és az egyenjogúság. Idén a vállalat kollégáinak szervezésében megvalósuló önkéntes napjukkal a BP célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a közösség számára értékes cselekedetek fontosságára. Az esemény folyamán a cég önkéntesei a budapesti Szerb Antal Gimnázium hatalmas kertjének rendbetételére és színesítésére vállalkoztak a BP „tedd, ami helyes” szellemisége jegyében.

A BP a „tedd, ami helyes” szellemisége jegyében kiemelt figyelmet fordít a jó ügyek támogatására, és törekszik arra, hogy számos ember életét tegye jobbá. A jótékonyság, a rászorulók, a kisebbségek támogatása, a helyi szervezetek megsegítése, a környezetvédelem, a fenntarthatóság, az egyenjogúság vagy az etikus magatartás már a kezdetek óta fontos szerepet töltenek be a vállalat életében. A BP a 10 éves magyarországi jelenléte során eddig 12 millió forint értékű segítséget nyújtott a vállalat által fontosnak tartott társadalmi ügyek támogatására – írják.

BP_Önkéntes_20191011_6

A vállalat által képviselt folyamatos fejlődés megismertetése volt a cél idén is a jubileumi programok egy részével, ahol befogadó környezetben, egymást elfogadva és tiszteletben tartva fontos társadalmi ügyekre hívták fel a figyelmet a munkavállalók és mutatták be a BP értékeit az érdeklődőknek. „Kiemelten fontos számunkra, hogy a munkavállalóink azt is tapasztalják a BP-nél, hogy egy olyan vállalatnál dolgoznak, amely a társadalmilag fontos ügyekre érzékeny, azokra hatással bír, és az ő bevonásuk révén igyekszünk tenni a pozitív változások érdekében. Az ilyesfajta tevékenységünket igyekszünk rászabni arra a lokációra és arra a régióra, ahol az irodáink működnek, de a segítség hatásai bőven túlmutatnak a városok határain. Büszkék vagyunk rá, hogy a BP-nél tapasztalható önkéntesen felajánlott segítség leginkább maguktól a dolgozóktól érkező ötletek és kérések. Az önkéntes tevékenységünk legtöbbször aktív fizikai munka formájában nyilvánul meg, melyből kollégáink a jó ügy támogatása mellett, azért is veszik ki örömmel a részüket, mivel a hétköznapok során szellemi munkát végeznek” – mondta Knezevics Viktor, a BP országigazgatója, majd hozzátette, hogy májusban a szegedi munkavállalóikkal részt vettek a Fuss az életekért! jótékonysági félmaratonon is, amellyel a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatták. Júniusban pedig a Budapest Pride felvonuláson való megjelenésükkel a vállalatnál különösen fontosnak tartott sokszínűség és elfogadás értékeket hirdették és tették kézzelfoghatóvá a kollégáik számára.

A múlt hét végén, a BP kollégáinak szervezésében megvalósuló önkéntes napjukkal a vállalat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a közösség számára értékes cselekedetek fontosságára. A két nap során a vállalat önkéntes csapata a budapesti Szerb Antal Gimnázium hatalmas kertjének rendbetételére és színesítésére vállalkozott. Kerti munkálatokat végeztek, sportpályákat újítottak fel, új ülőbútorokat és tanösvénytáblákat telepítettek, valamint az intézmény egyedülálló ősfás kertjét madárbaráttá alakították át. A fővárosi középiskola kertjében végzett munkálatok mellett a résztvevők a fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteiket is bővíteni tudták.