Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az LG Magyarország a Budapest Bike Maffiával (BBM) összefogva támogatja a fővárosi hajléktalanok ellátását. A társaság egy közel 400 literes, A++ energiaosztályú, Total No Frost hűtőszekrényt adományozva segíti a BBM munkáját, emellett élelmiszeradomány-gyűjtést is szervezett munkatársai között. Az így összegyűjtött adományokból a BBM Vitaminkommandó több száz szendvicset készített rászorulók számára.

LG_BBM_együttműködés_1

„Az együttműködés alapgondolata 2018 tavaszára nyúlik vissza, amikor egy sajtóeseményt követően úgy döntöttünk, hogy a megmaradt, tetemes mennyiségű szendvicset és más hidegkonyhai készítményt jótékony célra ajánljuk fel. Felelős vállalatként törekszünk a fenntarthatóságra, az élelmiszerpazarlás pedig olyan terület, amelyre folyamatosan igyekszünk felhívni a figyelmet. A már elérhető technológia tudatos használatával és egy kis odafigyeléssel ugyanis a kidobott élelmiszer mértéke jelentősen csökkenthető. Ehhez szeretnénk mostantól vállalásainkkal is rendszeresen hozzájárulni” — mondta Buzás Andrea, az LG Magyarország regionális PR-menedzsere.

Mindez jól illeszkedik az LG élelmiszerpazarlás elleni küzdelmébe. Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, amelynek jelentős hányada — körülbelül harmada — a háztartásokban termelődik. Egy átlagos hazai fogyasztó évente 33 kilogramm élelmiszert dob ki csak azért, mert a nem megfelelő tárolás miatt megromlott, vagy csak mert feleslegesen vásárolta meg – ez egy négytagú családesetében évente akár 50 ezer forint felesleges kiadást jelent. A háztartási élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentésében jelentős szerepet játszhat, ha jól használjuk a hűtőnket, netán a készülék is rendelkezik hasznos, az ételeinket hosszabban frissen tartó extra funkciókkal. Ilyen pl. az ún. Fresh Balancer és a Fresh Converter technológia is, amely frissen tartó rekeszenként optimális páratartalmat és hőmérsékletet biztosít a húsoknak, zöldségeknek, gyümölcsöknek, sajtoknak, felvágottaknak, így azok tovább maradnak frissek.