Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Starbucks minden évben megrendezi a nemzetközi Barista Championship-et, ahol tehetséges kávékészítők mérik össze tudásukat. A július 16-i magyarországi selejtező nyertese Londonban képviselheti hazánkat a döntőben, ahol kiderül ki 2019 barista bajnoka.

Azok számára, akik szeretnék tökéletesre fejleszteni kávékészítési technikájukat, a Starbucks létrehozta a kávémesteri címet, és a hozzá tartozó tanfolyamot. A több hónapos képzés elvégzését követően a mesterjelölt elismert szakértők előtt tesz vizsgát. A folyamat a kötényavató kávészemináriummal zárul, amelynek sikeres teljesítésével a barista kiérdemli a kávémesterek megkülönböztető jelét, a fekete kötényt.

Starbucks_barista_1

A kávéházlánc a szakmaiság jegyében a kávémesteri képzés mellett minden évben lehetőséget nyújt baristáinak, hogy összemérjék tudásukat. A bajnokság elődöntőit Európa, Afrika és a Közel-Kelet országaiban rendezik meg. A budapesti fordulóra július 16-án, a Duna Plázában került sor, ahol a baristák három körben mutatták be tudásukat. Először a tökéletes latte artot, majd a kávéfajtákról szóló szakmai tudást tesztelte a szakértőkből álló zsűri. A harmadik, szituációs feladatnál kreativitásra van szükség, itt előre megadott alapanyagokból kellett egyedi kávékülönlegességet készíteni.

A négy versenyző közül szoros versenyben Pap Rebeka nyerte el a jogot, hogy képviselje hazánkat a világdöntőben. Rebeka a Westend Terrace csapatából érkezett és hat testvére mellett latte art technikájára büszke leginkább. A novemberi londoni döntőben a világszerte megrendezett selejtezők győzteseivel kell összemérnie tudását, hogy ő legyen 2019 barista bajnoka.

Starbucks_barista_5

A verseny résztvevői saját megoldásokkal indultak a bajnokságon.