Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A LEGO rajongók mostantól belefeledkezhetnek a különlegesen részletgazdag LEGO IDEAS Lombház világába. A több mint 3000 elemből álló modellt, amely az eddigi egyik legnagyobb LEGO IDEAS szett, már összeépíteni is kihívás.

A lombház tele van játékra invitáló részlettel, egy folyóval kettészelt domborzati alaplappal, valamint a fa teteje is eltávolítható, így lehetővé teszi, hogy betekinthessünk a három részletes kidolgozású kabinba. Az egyik különlegesség, hogy a 185 növény és a levelek mind cukornád alapú, fenntartható anyagból készültek, köztük a lombkorona cserélhető elemei is, amelyek tartalmaznak egy nyári zöld, illetve egy őszi sárga és barna kollekciót.

21318_lombhaz_cserelheto lombkoronaval

Tim Brooks a LEGO Csoport környezetvédelemért felelős alelnöke elmondta: „Mikor először megláttam a szettet teljesen el voltam ájulva. Nemcsak azért, mert fantasztikusan néz ki, hanem azért is, mert pontosan képviseli azt, amiért olyan sok időt és energiát fektetünk új fenntartható anyagok azonosításába, hogy megóvjuk természeti kincseinket és megtartsuk a bolygónknak tett ígéretünket. Ez egy igazán fontos lépés azon nagyra törő célunk elérésében, hogy minden LEGO elemet fenntartható anyagokból gyártsunk.”

2018 óta a LEGO Csoport a növényi elemeket – beleértve a fákat, a leveleket és a bokrokat – növényi eredetű polietilénből készíti, amelyet fenntartható módszerekkel, cukornádból állítanak elő. A gyerekek és a szülők semmi változást nem fognak észlelni, sem a minőségben, sem a megjelenésben, sem a tartósságban, mivel a növényi eredetű polietilén ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos polietilén.