Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A védőnői szakma egy életen át tartó hivatás, áldozatos munkájuk felbecsülhetetlen értékű, hiszen a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére. Sokszor lelki támasza a kismamáknak, és segítségükkel könnyen eligazodnak az újdonsült anyukák a kisgyermek körülötti teendőkkel.

A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) minden évben június 13-án, a Védőnők Napján szeretné felhívni az emberek figyelmét a védőnők fáradhatatlan munkájára. A hihetetlen hivatástudattal rendelkező szakemberek érdemeit 2011 óta az Év Védőnője díjjal ismerik el. Az elismeréseket, köztük az „Év Védőnője jelölés 2019 a Sudocrem támogatásával” közönségdíját is a SOTE dísztermében megrendezett ünnepségen adták át.

sudocrem_az_ev_vedonoje_dijatado_mave_2019_fotókredit_kudar_zsolt

„Hálás szakma a miénk. Értékeket adni, szeretni, szolgálni, segíteni, bátorítani… – ezek az alapértékeink, amelyekért létezünk. Nagyon szeretem a munkámat és imádok emberekkel foglalkozni, tanácsot adni, támogatást nyújtani, vagy nyomon követni azt, ahogy egy gyermek magzatból iskolássá cseperedik. Boldog vagyok a megismert családok szeretetéért, nyitottságáért és azért is, hogy mint azt ez a kitüntető elismerés is bizonyítja; bíznak bennem. Mélységes hálát érzek, mindig könnybe borul a szemem az ilyen felemelő pillanatoktól” – nyilatkozta Gyuk Marianna, a Sudocrem különdíjas védőnője.

Minden kitüntetett az oklevél és virág mellett az ismert magyar iparművész, Faludi Gabriella által tervezett üvegnyakláncot kapott ajándékba.

A 2019-as díjazottak:

  • Nagyváros: Czákné Varga Ildikó, területi védőnő, Budapest III. ker.
  • Kisváros: Hartung Vilmosné, területei védőnő, Dombóvár
  • Kistelepülés: Juhászné Karácsony Erika, területei védőnő, Szurdokpüspöki
  • Szakmai vezető védőnő: Gyetván Ildikó, járási vezető védőnő, Zalaegerszeg
  • Közönség Díj: Gyuk Marianna, területei védőnő, Zalaegerszeg