Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Magyar Vöröskereszt táboroztatási múltja több évtizedre tekint vissza. Mind a megyei, mind pedig a területi szervezetek kiemelt figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű és beteg gyermekek program-szervezésére. A szervezet legfontosabb célja, hogy olyan családok számára is elérhetővé tudják tenni a nyári kirándulás lehetőségét, akiknek egy tábor kifizetése megterhelő lenne, így a program elsősorban az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező nagycsaládoknak, a beteg gyermekeket nevelő közösségeknek szól.

balaton

A táborok különlegessége, hogy a gyermekek nem csak elutaznak és új, a megszokottól eltérő környezetben töltenek el pár napot, hanem izgalmas programok mellett megtanulják a vöröskeresztes értékeket. Ráadásul olyan hasznos ismereteket is elsajátíthatnak, mint például az elsősegélynyújtás, az egészséges életmód vagy az önkéntesség. Az idei táboroztatáshoz nagymértékben hozzájárul a Magyar Nemzeti Bank által nyújtott támogatás, amelynek köszönhetően az élményekkel teli programok mellett egységes kinézetű hátizsákokkal is gazdagodnak a táborozó gyerekek.

A Magyar Vöröskereszt minden évben szívesen fogadja az e célra felajánlott adományokat, hiszen a saját forrásaiból és ezekből a támogatásokból tudják megszervezni a különböző kirándulásokat, táborokat. A 1359-es adományvonalon már egyetlen hívás is sokat számít, ez ugyanis 250 forintot jelent a szervezet számára, amivel a gyermekek nyaralását teszik még tökéletesebbé, hiszen a nyári hónapokban ezen az adományvonalon befolyt összeget a táborokra fordítják, de természetesen lehetőség van nagyobb adomány felajánlására is a Magyar Vöröskereszt hivatalos honlapján elérhető adományozói felületen.

DSC_0538

„Nagyon hálásak vagyunk a Magyar Nemzeti Banknak, hogy az idei évben is többszáz gyermek arcára varázsolhatunk mosolyt, hiszen a felajánlott összeg teszi lehetővé, hogy ezek a táborok, kirándulások felejthetetlen élményeket nyújtsanak a résztvevőknek. A gyermekek nem csak kikapcsolódnak, hanem ezáltal sokkal könnyebben integrálódnak a csoportokba, olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyeket felnőttként is tudnak hasznosítani. Évek óta szervezzük ezeket a programokat, melynek köszönhetően mindig pozitív élményekkel gazdagodnak a táborozók” – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.