Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az irodák megnyitása a négylábú kedvencek előtt világszerte egyre népszerűbb, a Mars a Royal Caninnal együtt vezető szerepet vállal ebben a trendben. „A macska- és kutyaeledelek gyártójaként őszintén hiszek abban, hogy a házállatok jobb hellyé teszik a világot – mondta Brian Ayling, a Mars közép-európai ügyvezető igazgatója. – A kutatásokból tudjuk, hogy a házikedvencek jelenléte pozitív hatással van Munkatársainkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy hosszú távon támogatjuk ezt az irányt budapesti irodánkban. Egy állatbarát munkahely nemcsak az összpontosításban segít a munka során, de bizonyítottan csökkenti a stressz kialakulását is.”

A cégnek egyedi állatbarát házirendje van, és már évek óta részt vesz a Háziállatok a munkahelyen hét népszerűsítésében és támogatásában, ezzel is arra ösztönözve más vállalatokat világszerte, hogy engedélyezzék a kisállatok jelenlétét a munkahelyeken.

Beagle Dressed As Businessman At Desk Taking Phone Call

„A házikedvencek bevonása az irodai életbe fokozza Munkatársaink és az állatok jólétét is – mondta Stas Chernyavsky, a Royal Canin délkelet-európai ügyvezető igazgatója. – Első kézből tapaszaljuk, hogy milyen pozitív hatása van a munkakörnyezetre. A háziállatok munkahelyi jelenléte kifejezetten hasznos, ezért a többi vállalatot és gazdit is arra buzdítjuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. Ez a Háziállatok a munkahelyen kezdeményezés lényege”

A felmérések azt bizonyítják, hogy az állatbarát munkahelyek pozitív hatást gyakorolnak az alkalmazottakra, a HR-vezetők pedig kiemelik, hogy nem csak a hangulatot, de a munka és a magánélet egyensúlyát is javítják. A munkavállalók 83%-a azt vallja, hogy csökkent a feszültségszintjük és elkötelezettebbek lettek a vállalat felé.