Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Csaknem száz önkéntes vett részt az EMMI Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon javára szervezett jótékonysági akción május 24-én. Az alkalmat a Provident Pénzügyi Zrt. szervezte, a környező régióból érkező kollégák és a támogatott szervezet munkatársai közösen kertészkedtek, festettek, és karbantartási feladatokat végeztek. A Provident idei jótékonysági akcióinak kiemelt szakmai partnere az UNICEF Magyarország volt, akik segítettek gyermekintézményeket választani négy nagyobb, egyenként 60-80 fős önkéntes naphoz, és szervező munkával is hozzájárultak az események sikeréhez.

Provident_Orangyalok_Budapest_20190607_01

A Provident anyavállalata, az International Personal Finance 2016 óta májust az önkéntesség hónapjaként ünnepli, így ebben az időszakban a tizenegy tagországban összesen több ezer kolléga támogat munkájával és adományaival jó ügyeket. Idén a „Provident Őrangyalok” programsorozatban Magyarországon négy nagyobb akcióval mintegy 300 önkéntes, illetve több száz kisebb megmozdulás révén csaknem ezer Provident munkavállaló segít szociális- és oktatási intézményeket, végez felújítási munkálatokat. A vállalat az önkéntes munka mellett anyagiakkal is támogatja a kiválasztott intézményeket, összesen négymillió forint értékben.

Dr. Hatvani Erzsébet, az EMMI Rákospalotai Javítóintézete és Központi Speciális Gyermekotthona igazgatóhelyettese a nap végén elmondta: „A szép környezet jó hatással van a bent élő lányokra, így a Provident önkénteseivel az intézmény kertjében, parkjában közösen tevékenykedtünk, virágokat ültettünk és felújítottuk a kerti bútorokat. A jó idő közeledtével ezek már halaszthatatlan feladatok voltak, mindezt az önkéntesek munkája és a cég adománya (növények, kerti szerszámok) nélkül nehezebb lett volna megvalósítani.”

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója így nyilatkozott az önkéntes akciót követően: „Az, hogy ma ennyien jelentünk meg segíteni, azt mutatja, hogy kollégáink nem csupán kiváló munkatársak, de érzékenyek a minket körülvevő emberi közösségek értékei iránt is: törődnek egymással és a segítségre szorulókkal. Dolgozóink nem csak ma, de rendszeresen támogatnak önszerveződő módon szociális, egészségügyi és oktatási intézményeket. Fontos megemlíteni, hogy egy ilyen önkéntes akció a támogatott fél részéről is rengeteg befektetett energiával jár, nagyon köszönjük az EMMI Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon dolgozóinak, hogy befogadtak bennünket.”