Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Hilton, a világ első globális szállodavállalata ma ünnepeli 100. születésnapját. A szállodalánc, amely elsőként vezette be a légkondicionálók használatát a lobbikban, helyezett el televíziókat szobáiban, használt számítógépes foglalási rendszert és még a piña colada-t is megalkotta, most 113 országban és területen több mint 5700 hotel üzemeltetése mellett még egy új egységgel is bővíti portfólióját.

7.BAR & PANTRY

“Örülök, hogy hamarosan megnyitjuk az első Hilton Garden Inn szállodát Budapesten szinte egyidőben a Hilton 100. születésnapjával” – mondta Manuela K. Brode, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre szállodaigazgatója. “Az új hotel Budapest pezsgő belvárosában található, és nagy örömünkre szolgál, hogy hamarosan a Hilton Garden Inn élményt élvezhetik vendégeink, akik ebbe az örökké érdekes, számos lélegzetelállító látnivalót, kulturális-, ínycsiklandozó gasztronómiai- és nyüzsgő éjszakai életet kínáló európai fővárosba látogatnak” – tette hozzá.

Guestroom_HGI

Az új szálloda rövid sétára lesz a híres Andrássy úti üzletektől és a legfontosabb látnivalóktól, a Magyar Állami Operaháztól, a Szent István Bazilikától, a Parlamenttől és a Lánchídtól. A szállodában 214 vendégszoba, egy étterem, egy bár és könnyen átalakítható rendezvénytermek beépített audiovizuális eszközökkel állnak rendelkezésre.

Visszatekintés

A Hilton története 1919. május 31-én kezdődött, amikor Conrad Hilton Texasba utazott, hogy megvásároljon egy bankot. Amikor az üzlet kútba esett, Hilton vállalkozói kedve nem csökkent, hanem inkább megvette azt a szállodát, amelyben vendégeskedett. Könnyebb és nehezebb időszakokat is megélve, Hilton folyamatosan újabb szállodákat adott a lánchoz. Az 1950-es évek elejére Hilton megalapította az első országos hotelláncot az Egyesült Államokban, megnyitotta az USA kontinentális területein kívüli első szállodáját, az ikonikus Hilton Caribe-ot Puerto Ricoban, terjeszkedett a tengerentúlon: a Hotel Istanbul volt a II. világháború után az első újonnan épített szálloda Európában; és ő volt az első szállodatulajdonos, aki a TIME magazin címlapján szerepelt.

Rövidesen a Hilton szállodalánc az egész világot behálózta, és innovatív, a modern szállodaipart megteremtő szolgáltatásokat vezettek be. Ezek közé tartozik a ma már megszokott szobaszervíz, a központi foglalási rendszer, a reptéri szállodák és az igen kedvelt minibár.
(BrandTrend)