Kategória: Desztináció branding és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Sydney, Róma, New York és Dublin mellett végre Budapestet is körbe barangolhatjuk a világ egyik legismertebb társasjátékával. A budapesti kiadás az első, magyar városhoz készült egyedi játék a Monopoly történelmében. A táblán a főváros híres és látványos nevezetességei között játszhatnak a játékosok, többek között megvásárolhatják a Citadellát, a Hősök terét vagy a Magyar Nemzeti Múzeumot.

monopoly_budapest_2

Az ismert társasjáték eredeti változata 1935-ben született, és története majdnem olyan kalandos, mint maga a játék. A II. világháború után egy ideig betiltották Magyarországon, amiért nem felelt meg az ’50-es évek értékeinek, ám a rendszerváltást követően ismét a polcokra került.

1992-ben jelent meg az első, magyar nyelven, magyar nagyvárosokra fókuszáló Monopoly, amelyben a játékosok már az ikonikus bábukkal Sopron, Pécs, Debrecen, Szeged vagy Eger városában találhatták magukat. Most a budapesti kiadásban már nem csak érinti a játék az egyes helyi nevezetességeket, hanem valóban körbe is kalauzolja a játékosokat a főváros legszebb helyein. A mezőkön megtalálhatók a legismertebb parkok, a Margitsziget és a Városliget, de rátehetjük a kezünket a Magyar Állami Operaházra, a Halászbástyára, az Erzsébet hídra vagy a Hősök terére is.

A társasjáték célja továbbra is az, hogy a résztvevők területeket és épületeket vegyenek, adjanak el vagy béreljenek, egészen addig, ameddig valamelyik játékos monopóliumhoz jut.

A játékra az útikönyvekből ismert helyszínek mellé először került fel magyar médium is a táblára, ugyanis a gyártó hivatalos médiapartnere a fővárosi programokat népszerűsítő We Love Budapest lett, akik saját mezőt is kaptak.

monopoly_budapest_3

Az eredeti játéktábla, amelyet az USA-ban és a világbajnokságon is használnak, Atlantic City várost ábrázolja. A játékot 37 nyelven jelentették meg, többek között magyarul is, és több mint 250 millió példányban került el 103 országba.

A Monopoly Budapest kiadása 2019. április 10-től előrendelhető a Winning Moves hivatalos viszonteladójának weboldalán.