Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Óriási siker volt az HBO és a Magyar Vöröskereszt nagyszabású véradási kampánya, amelyen Budapest szerte megmozdultak a rajongók, és hosszú sorokban kígyóztak a véradóhelyszínek előtt, hogy vérüket adják #aTrónért!

GoT_Bleed_Arkad_4

A végeredmény lenyűgöző: a Magyar Vöröskereszt előzetes becsléseihez képest 37%-kal többen jelentek meg a kampány tíz napja alatt. Az adataik alapján a vért adók 35%-a korábban még sohasem vett részt ilyen jótékonysági akcióban, sőt, a helyszíni adatok alapján a megjelentek sokkal fiatalabbak voltak, mint általában, így elmondható, hogy a Trónok harca sikeresen megmozgatta óriási rajongótáborát.

„Köszönjük a remek együttműködést, remélni sem mertük, hogy ilyen sokan vesznek majd részt a kampányban. Annak pedig kimondottan örülünk, hogy több mint ötszázan életükben először adtak vért, bízunk benne, hogy őket is majd a rendszeres véradóink között üdvözölhetjük. A Magyar Vöröskereszt munkája azonban itt nem ér véget, egész évben várjuk a lelkes segítőket” – mondta Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradás-szervezés szakmai vezetője.

Egy véradó átlagosan összegyűjtött 450 ml véréből háromféle vérkészítmény készül, ami három beteg gyógyulásához használható fel, így a kampánnyal közel 4500 beteg gyógyulását segíthetjük.

GoT_Bleed_Arkad_6

Az HBO Bleed for the Throne globális kezdeményezéséhez Európa-szerte több ország is csatlakozott – Magyarország mellett lengyel, román, cseh, horvát, spanyol és skandináv rajongók vettek részt a kampányban – mindenhol hatalmas sikerrel. Számomra, aki már kapott vért, különösen inspiráló látni, hogy milyen sok lelkes, új, fiatal véradót aktiváltunk Európában. Reménykedem benne, hogy nagy részük rendszeres véradóvá válik. Az HBO Europe teljes csapatának nevében nagyon köszönjük, hogy ennyien álltak a jó ügy mögé!” – mondta Dóczi Melinda, az HBO Europe regionális marketing vezetője.

Ugyan Budapesten befejeződött a véradás, május 20-ig országszerte elérhető lesz a véradó kamion, így a résztvevők Trónok harcás karkötőt kapnak a készlet erejéig. A helyszínek és időpontok a Magyar Vöröskereszt honlapján érhetőek el.

A sorozat egyik főszereplője, Nikolaj Coster-Waldau az alábbi videóban személyesen köszöni meg a rajongóknak, hogy vérüket adták a jó ügy érdekében!