Kategória: Desztináció branding és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Folytatja  a figyelemfelhívást a maglódi Korzó az öko-tudatos életmódra: tavaly novemberben a NO Plastic.Fantastic kezdeményezéshez csatlakozva leváltották az összes egyszer használatos műanyag eszközt az ételudvaron, most pedig egy egész hetet szentelnek a környezettudatosságnak. Március 28. és április 4. között tematikus, interaktív programokkal várja a látogatókat a maglódi Korzó.

A fenntartható fejlődés egyik kulcsa, hogy a legkisebbek is minél hamarabb megismerkedjenek a környezetbarát életmóddal: a Korzó tematikus hetén az újrahasznosítás jelentőségét játékos közegben hozzák közelebb a gyerekekhez. A szervezők a rendezvény harmadik napján, március 30-án egész nap workshopokkal, kézműves foglalkozásokkal készülnek, ahol a kis látogatók maguk is készíthetnek újrahasznosított műanyagok felhasználásával játékokat.

„A Korzó zöld törekvéseinek célja elsősorban az ökológiai lábnyom csökkentése,  emellett kiemelt jelentőségűnek tartjuk a lakosság figyelmének felhívását és az edukációs tevékenységet is. Szeretnénk példát mutatni, és másokat arra ösztönözni, hogy tudatosan keressék azokat a pontokat, ahol felléphetnek környezetünk megóvásáért” – mondta el Szemerédi Dóra Diána, a Korzót üzemeltető Ceetrus Hungary Kft. munkatársa, a kampány koordinátora.

Polip_Installáció_2

Napjaink egyik legsürgetőbb problémája az óceánok és a tengerek szennyezettsége, mivel az emiatt fellépő jelentős oxigéntartalom csökkenés nem csak a tengeri élővilágot veszélyezteti, de hatással van a közvetlen életterünkre is. A tematikus héten egy igencsak szembetűnő installáció kerül az ételudvarra: egy óriási, újrahasznosított műanyagokból épített polip hívja fel a figyelmet vizeink szennyezettségére. A látogatók maguk is a környezettudatosság nagyköveteivé válhatnak egy-egy közös fotó megosztásával, a különleges polip alkotás pedig az év hátralévő részében hirdeti majd Földünk védelmének fontosságát a maglódi Korzón.

A tematikus héten üdítőitalos kupakgyűjtést is tartanak a maglódi Korzón, ahol az ételudvaron kihelyezett ládákba várják a kupakokat. A zöld hét szervezői az összegyűjtött mennyiségnek megfelelő kutyaeledelt ajándékoznak a Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhely számára, ami kiegészül ugyanakkora adaggal az AlphaZoo hozzájárulásának köszönhetően. A kupakok ezután sem kerülnek hulladéklerakókba: a program után a Korzó  kreatív stúdióval működik majd együtt, akikkel közösen egy különleges képet készítenek a műanyagokból, amit egy helyi intézménynek adományoznak majd.
(BrandTrend)