Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Zöldebb iskolát! nevű program 2018 augusztusában indult azzal a céllal, hogy egy, a vásárlók által kiválasztott magyar iskola udvarát, játszóterét környezetbarátabbá tegyék. Számos megyéből regisztráltak a versenyre, a másfél hónapig tartó szavazás során végül a budapesti Kaffka Margit Általános Iskola kapta a legtöbb voksot, elnyerve ezzel a 4 millió forint összértékű támogatást, amelyet az iskola környezetbarát felújítására, zöldebbé tételére fordítanak.

A környezettudatosság növelése a társadalom számára fontosabbá vált, mint valaha, hiszen bolygónk hamarosan átlépi tűrőképességének határait: egyszerre kell szembenéznünk a vízhiány, a csökkenő energiakészlet, a hulladékkezelési problémák, a károsanyagkibocsátás problémáival. A drasztikus szemléletváltásra a fiatalok a legfogékonyabbak, éppen ezért különösen fontos, hogy a gyerekek már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és megértsék személyes érintettségüket.

Ezt szem előtt tartva indította el nyár végén a P&G és az ALDI a Zöldebb iskolát! elnevezésű közös jótékonysági programját. A nevezett iskolák közül a budapesti Kaffka Margit Általános Iskola kapta a legtöbb szavazatot, megnyerve ezzel a P&G és az ALDI által felajánlott 3,5 millió forintnyi támogatást, amely összeget az iskola az udvarának zöldítésére fogja fordítani. A pénzadomány mellett a Procter&Gamble félmillió forintnyi tisztítószert is ajándékoz a győztes iskolának.

KM1

„Rendkívül boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyernünk a támogatást, mert így végre elkezdhetjük iskolánk udvarának felújítását” – mondta Dr. Kiss Eleonóra, az iskola igazgatónője. – „Az udvar szerencsére nagy, de jelenleg kavicsos-homokos-földes, amelynek következtében száraz, szeles időszakban óriási a por, esős időben pedig a sár. Az adományt ezért egyrészt zöldítésre, bokrosításra, sövény- és faültetésre szeretnénk fordítani, másrészt a környezet biztonságosabbá tételére, többek között azzal, hogy a játékvárunk alatti homokot rekortánra cseréljük.”

Az Örökös Ökoiskola címet is elnyerő iskola nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, a szelektív hulladékgyűjtés mellett komposztálót és számos madáretetőt helyezett el az udvaron. „Szívügyem az udvar, hiszen rendkívül fontos, hogy levegőn legyenek a gyerekek a szünetekben és a napköziben is, ezért is fogadtuk kitörő örömmel a nyereményt” – tette hozzá az igazgatónő.

KM3

A program mellé állt Görög Zita műsorvezető, aki elhivatott környezetvédőként gyermekeit is a felelős gondolkodásra neveli„Két iskolás korú gyerekem van, és fontosnak tartom, hogy már az iskolában megismerkedjenek azokkal a helyes elvekkel, amelyek segítségével a későbbiekben is elkötelezettséget vállalnak egyéni vagy közös döntéseikért és tetteikért” – mondta el Görög Zita. – Úgy vélem, a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra, a zöld életmódra való felkészítés egy egész életen át tartó tanulási folyamat része, így a kezdettől fogva nagyon örültem ennek a kezdeményezésnek. Őszintén gratulálok a győztes iskolának, hiszen nagyszerű változások előtt állnak.”
(BrandTrend)