Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A világban egyre nagyobb teret hódít az online vásárlás, a fellendüléssel azonban a vásárlás biztonságosságának kérdése időről-időre felmerül. A Kieselbach Galéria és Aukciósház, valamint a Vatera együttműködése erre a problémára fókuszálva teszi meg az első lépéseit, céljaként kitűzve egy biztonságos online művészeti piaci szegmens megteremtését a Vaterán belül.

A magyar festészet sikere itthon és a világban nagyban függ attól, hogy a műtárgyak eredetiségét a kereskedők garantálják a vásárlók felé. A festményhamisítás nemcsak az adott kép vásárlóját, de az egész szakmát és a magyar festészetről alkotott képet is csorbítja. A bizalom a piac működésének alapja, és ennek megteremtéséhez sokéves szakértelem, valamint kiépített művészettörténeti háttér és becsüsi gárda szükséges. Az összefogás lehetőséget teremt arra, hogy a vásárlók ugyanolyan garanciával vásároljanak műtárgyakat online, mint amilyeneket a nagy aukciósházak is biztosítanak.

20181018_Kieselbach_Tamas_Szanitter_Aron

A megállapodásnak köszönhetően a Kieselbach kiterjeszti a Vatera felületére is online választékának értékesítését, melyet tapasztalt művészettörténészek és becsüs szakemberek személyesen vizsgáltak meg, és bizonyosodtak meg róla, hogy a műtárgyak eredetisége megkérdőjelezhetetlen. A Vatera eladói pedig mostantól felajánlhatják a Kieselbach Galériának, hogy a Vaterán eladásra szánt képet vagy fotográfiát a galéria személyesen felbecsülje, és adott esetben a saját felületein keresztül is értékesítse.

Az együttműködés részeként továbbá a Kieselbach az évi három tradicionális, meglévő aukciója mellett időszakonként válogatott képekkel, kiemelt kollekciók formájában tematikus, online árveréseket is indít a Vaterán.

„Az egész szakmai utam, a galéria működése, az általam kiadott könyvek célja, hogy a magyar festészet a világban méltó helyére kerüljön. Nemzetközi színvonalú művészeink hagyatékának gondozása nagy kihívás, ami minden nap kínál új lehetőségeket és örömet. Hiszem, hogy minél több emberhez eljuttatni a valódi, eredeti képeket és mindezt az online kereskedelemben tapasztalt partnerrel, a Vaterával közösen egy olyan lépés, ami jelentős változást hozhat abban, hogy bizalmat teremthessünk és biztonságossá tehessük a minőségi magyar művészet iránti érdeklődést” – nyilatkozta Kieselbach Tamás, a galéria alapító tulajdonosa.

20181018_Kieselbach_Vatera_sajtoesemeny

A Vatera aukciós üzleti modellje, és védelmi rendszere, amire már a kezdetek óta kiemelt figyelmet szentelt, az együttműködésnek köszönhetően most még inkább fokozódni fog.

„A Vatera vásárlóvédelmi rendszerének köszönhetően az esetek nagy részében az adásvételekkel kapcsolatos kockázatok előre megelőzhetők, elkerülve ezzel azt, hogy a vevőt bármilyen kár érhesse vásárlás során. A festmény kategóriában sok eladó vállal pénzvisszafizetési garanciát a képekre, de a Vatera maga is akár 100.000 Ft-ig pénzvisszafizetési garanciát vállal a Biztonságos Vásárlás Programja keretén belül nem csak festményekre, hanem a többi termékre is. Célunk a teljes adásvételi folyamat biztosítása és a biztonságos online vásárlás megteremtése. A Kieselbach Galériának köszönhetően a festmények minőségi ellenőrzésére is lehetőséget biztosítunk, amely az online festménykereskedelem további fellendülését eredményezheti” – mondta Szanitter Áron, a Vatera vezetője.
(BrandTrend)