Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Scitec Institute Sport- és Táplálkozástudományi Intézet egy másfél éve tartó, mintegy 1 millió eurós, saját erőből megvalósuló beruházás keretében jött létre azzal a céllal, hogy a tudományos kutatási, az edukációs, illetve a táplálkozási és edzés-tanácsadási tevékenységeket egy önálló intézményben integrálja. Másfél éves előkészítő munkát követően az intézet idén szeptemberben kezdi meg az MTA KIK együttműködésében tudományos szakmai tevékenységét, emellett a kutatómunkát széleskörű kapcsolati hálóval rendelkező hazai és neves külföldi egyetemekkel együttműködésben kívánja megvalósítani.

„A Scitec Institute célja a sportteljesítmény fokozása, valamint az egészség fejlesztése” – mondta el Szász Máté biológus, a Scitec Institute sporttáplálkozási vezetője„Az Intézet egyénre szabott tanácsadást nyújt saját fejlesztésű, bizonyított módszertanát alkalmazva. Szakmai programunkkal alapvetően olimpikonokat és más élsportolókat készítünk fel, de ezeket a prémium szolgáltatásokat az Institute megnyitásával elérhetővé tesszük a szabadidő-sportolók számára is. Módszerünk teljesen egyénre szabott megoldásokat kínál a komplex diagnosztika felállításával és az illető életmódjának maximális figyelembevételével. A legkorszerűbb InBody testösszetétel-méréssel és elemzéssel, a táplálkozási szokások, heti mozgástevékenységek és egyéni célok meghatározása alapján olyan – utánkövetéssel egybekötött – programot állítunk össze, amely hozzásegíti a sportolót a teljesítményének fokozására és a sikeres életvitelre.” – tette hozzá a szakember.

Scitec Institute_2

„A sporttáplálkozás-tudomány egyetlen eleme a természettudományi kutatásoknak, de nem független azoktól, ezért fontos a társ-kutatási területeket is látókörünkben tartani.” – fogalmazott Prof. Dr. Monok István, az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgatója. Hangsúlyozta, hogy többek között ezt célozza meg a Scitec Sport- és Táplálkozástudományi Intézet és az MTA KIK közötti szakmai együttműködés is. „Egy modern könyvtár nem csupán az írott kulturális örökséget őrzi, hanem 21. századi eszközökkel a 21. század kérdésfeltevéseire is tud válaszolni. Hiteles adatokból, nemzetközileg hitelesített módszerekkel tudományos alapkutatásokat végez. A tudományos kutatási eredményeket rendszerezi, azokat elemzi. Aktívan hozzájárul a modern élet kihívásaira adott válaszok megfogalmazásában. Együttműködik az innovatív vállalkozásokkal, és az alkalmazott kutatások intézeteivel. Így a Scitec Institute-tal is.” A közös munka eredményeként tovább fejlődik a magyar sport-táplálkozási kultúra, ami egyszerre szolgálja a sportolók egészségét, a hatékonyabb edzésmunkát és a jobb versenyeredményeket.

„A Scitec Institute célja emellett – tette hozzá Dr. habil Fritz Péter egyetemi docens, a Scitec Institute kutatási vezetőjeolyan közös kutatások megvalósítása, amelyek eredményei támogatják majd a sport- és egészségtudomány területén dolgozó szakemberek munkáját, a kutatások eredményeiből készült publikációk és konferenciaelőadások pedig növelik a hazai egyetemeken történő tudományos munka láthatóságát.”

Scitec Institute_3

A megnyitón Erős Antónia műsorvezető és Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó is megosztotta pozitív tapasztalatait, akik már hónapok óta az egyénre szabott, szakértők által összeállított program szolgáltatásait veszik igénybe a siker érdekében.
(BrandTrend)