Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Több milliárd forintos beruházással megduplázza veszprémi üzeme gyártókapacitását Magyarország vezető sajtgyártó és -forgalmazó vállalata, a Pannontej Zrt. A vállalat egyik legnagyobb globális innovációs és fejlesztési központját telepíti a városba, illetve új munkahelyeket teremt.

Elősütött és panírozott (úgynevezett pané) termékek gyártásának fejlesztését kezdte el, illetve egy új, regionális kutatás-fejlesztési központot is kialakít Veszprémben a márka. A különlegességek széleskörű gyártásához két új gyártósort helyeznek üzembe, valamint új épületet, raktárat és kutatóközpontot is létrehoznak. A több milliárd forint értékű beruházás eredményeként épülő kiválósági központ, a jelentős gyártásivolumen-növekedés mellett új munkahelyeket is teremt. A mostani fejlesztésekkel az üzem jelenlegi gyártásikapacitása megduplázódik, a Veszprémben gyártott új sajtok pedig főleg exportra – az európai, a kínai és az amerikai piacokra – kerülnek majd.

„Rendkívül izgalmas dolog, hogy új távlatokat nyithatunk egy magyarországi üzem számára” – nyilatkozta Kajdon Attila, a Pannontej Zrt. vezérigazgatója„E befektetésünk összhangban van folyamatos innovációs törekvéseinkkel, és azzal is, hogy mind itthon, mind külföldön a legizgalmasabb és a legváltozatosabb termékeket kínálhassuk. Fogyasztóinknak igyekszünk mindig innovatív termékeket, új ízélményeket nyújtani, hitvallásunk, hogy a legkifinomultabb igényeket is ki lehet, és ki kell elégíteni. Az elősütött és panírozott sajttermékek gyártásának, illetve hazai fejlesztésének elindításával ezeket a célokat kívánjuk elérni. Fontos számunkra az is, hogy kiváló és stabil munkalehetőséget nyújthassunk a magyar munkavállalók számára. A beruházás révén e célunkat is elérhettük” – tette hozzá a vezérigazgató.

A már elindult építési munkálatok első szakasza a tervek szerint szeptemberben zárul. A folyamat második fázisában – az európai gyártási kapacitások optimalizációja révén – a pané termékek gyártósora a Savencia csoport csehországbeli, hesovi egységéből 2019 januárjában érkezik Veszprémbe. A vállalat középtávon egy másik, modern gyártósor beszerzését is tervezi, ami további kapacitásbővítést eredményezhet az üzemben.

pannontej

„A Pannontej gyárépületében zajló fejlesztés olyan innováció, amely komoly gazdasági növekedést von maga után mind a cég, mind pedig a város számára. Ez a bővítés Veszprém jövőjét, gazdasági előrelépését, a hozzáadott értékeinek növelését is támogatja. Külön öröm számunkra, hogy a Pannontej a kutatást helyezi a fókuszba az Európai Kiválósági Központ megépítésével, valamint új épületeket is létrehoznak, tovább növelve ezzel a foglalkoztatottságot” – mondta Porga Gyula, Veszprém polgármestere „Meggyőződésem, hogy ez a fejlesztés Veszprém jövője szempontjából meghatározó lesz, magas színvonalú munkával minőségi termékek előállítását végzik majd. Az iparterületi fejlesztésekhez méltó módon a környék infrastrukturális, közlekedési feltételeket javító beruházásainak megvalósításával kívánjuk támogatni a további fejlődést” – tette hozzá.

A cégcsoport számára a gyártás mellett a termékfejlesztés is kulcsfontosságú, a veszprémi gyár ezért, a magyar tudásra építve, a jövőben nemzetközi innovációs és fejlesztési központként működik majd.

„A Savencia-csoport panírozott specialitásai kutatás-fejlesztési tevékenységének kialakítása Veszprémben összhangban van azon törekvésünkkel, hogy az országban lévő termelési kapacitások mellett a kutatás-fejlesztési tevékenységek is erősödjenek” – emelte ki a beruházás fontosságát Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke„Ezen felül, a projekt részekén megvalósuló, modern gyártósor telepítése hozzájárul a magas hozzáadott értékű élelmiszeripari technológiák elterjedéséhez, ami tovább növeli a hazai élelmiszeripar versenyképességét” – mondta.

A beruházással a veszprémi üzem a Savencia-csoport egyik legfontosabb – Európában pedig az egyik legnagyobb – globális innovációs és fejlesztési központja lesz.
(BrandTrend)