Kategória: Desztináció branding és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Budapest Dal 2018 címmel írt ki pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, keresve a főváros hangját és támogatva az olyan dalok megszületését, amelyek visszaadják a nagyváros hangulatát. A Dalszerző pályázat minden zenész és énekes számára nyitott.

Születtek már az elmúlt évtizedekben slágerek népszerű előadóktól, amelyek témája, címe, múzsája Budapest volt. Ha azonban feltesszük azt a kérdést, hogy: tudsz mondani egy Budapest dalt? – akkor a válasz késik. Talán mert még nem született meg a város igazi dala. Egy olyan dal, ami tényleg a Fővárosról szól, még akkor is, ha talán a Budapest szó el sem hangzik benne. Egy dal, amit, ha meghallunk, a világ bármely pontján mindenki a magáénak érezheti, aki valaha élt vagy éppen él, esetleg szeretne Budapesten élni.

A Budapest Dal 2018 címmel meghirdetett pályázaton a szakmailag elismert, független szakértőkből álló zsűri és a közönség dönt majd az év Budapest Daláról, és a megmérettetést követően valamennyi szerzemény felkerül egy közös CD-re is. A pályázatban a dalok megírására vonatkozó kritériumrendszer kulcsponti eleme, hogy azok tartalma és üzenete, a fővároshoz kapcsolódó legyen. Független, az előadók által is felvállalt, repertoárjukba illeszkedő, nem csupán egyszeri szerzemények születése a cél. Olyan dalokat várnak a bírálók, amelyek a fővároshoz köthető pozitív érzések és emlékek slágerévé válhatnak.

dal

A 11 előadó, aki elfogadta a szervezők felkérését: Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marci, Király Viktor, Radics Gigi, Compact Disco, Caramel, Anna & the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly.

A dalok beérkezési határideje: 2018. március 22. Az előválogatás után április 16-a és 26-a éjfél között a versenyben induló 14 dalra szavazni lehet a www.budapestdal.hu weboldalon.
(BrandTrend)